A Pennsylvaniai Egyetem elnöke nem tud magyarázatot adni a hatalmas összegű katari támogatásról

2023. december 09. 21:01

Már 2500-an aláírták a Liz Magill lemondását követelő online petíciót.

2023. december 09. 21:01
Az amerikai Kapitólium, a törvényhozás épületének kupolája Washington, D.C.-ben

Egyre többen követelik a Pennsylvaniai Egyetem elnökének a lemondását, miután ellentmondásos válaszokat adott a közelmúltban tartott kongresszusi meghallgatáson. Ennek az eseménynek „A campus vezetőinek felelősségre vonása és az antiszemitizmus elleni küzdelem” volt a címe, és Liz Magillen kívül részt vett rajta a Harvard elnöke, Claudine Gay és az MIT vezetője, Sally Kornbluth is.

Magill nem mondta ki, hogy a zsidók népirtására való felszólítása megsértené az egyetemi magatartási kódexét, ezt pedig széles körben bírálták, és azzal vádolják az elnököt, hogy nem ítélte el az antiszemita fenyegetéseket, és nem ismeri el zaklatásként. 

A lemondását követelő online petíció már 2500 aláírást gyűjtött össze.

Mint kiderült, 2014 és 2019 között Katar 300 millió dollárt adott a Pennsylvaniai Egyetemnek, az elnök ugyanakkor kiemelte, hogy nem az országtól, hanem pár embertől kaptak kisebb adományokat. Ezután a meghallgatást vezető megkérdezte, hogy az összes pénzt-e, és tudja-e, érti-e, hogy 300 millió dollárról van szó. Ezután zavarba jött az elnök és próbálta kikerülni a választ, majd arról beszélt, nem az állam adta a pénzt. 

A meghallgatás után Josh Shapiro, Pennsylvania kormányzója aggodalmának adott hangot Magill kijelentései miatt. 

Marc Rowan, az Apollo Global Management vezérigazgatója, az egyetem jelentős adományozója is Magill leváltását kérte a vallomása miatt.

A Harvard, valamint az MIT elnökét is kritizálták az egyetemen tartott antiszemita beszéddel kapcsolatos kérdésekre adott válaszaik miatt.

(Magyar Nemzet)

Nyitóképünk illusztráció: Az áldozatok tiszteletére félábócra eresztett amerikai zászlók a washingtoni Nemzeti Mallon, a kongresszus kupolája előtt 2023. október 26-án, miután az előző este miután az előző este egy férfi lőfegyverével 18 embert megölt, tizenhármat megsebesített a Maine állambeli Lewistonban. MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2023. december 11. 07:02
Rakás mocskos náci.
Gonella
2023. december 10. 12:16
az arab beszivárgás a nyugati világba a szaudi, katari és egyéb pénzeken keresztül valósul meg. ezek a pénzek a behódolás előfeltételei, a nyugat szellemi elitjének kollaborációját szolgálják mind a tengerentúlon, mind ejrópában. ez nem egy új jelenség. ejrópa oktatási központjaiban már régóta tart t a beszivárgás. a jelenleg nyugaton tapasztalható és terjedő antiszemitizmusnak is ez az oka, az iszlám fellazítás eszköze is ez.
zsolti123
2023. december 10. 01:47
Kybon 2023. december 09. 21:24 Nagyon gyenge ez a Liz. Helyében megkérném az őt támadókat, hogy definiálják az antiszemitizmust
survivor
2023. december 10. 00:38
Obertone:Gerilla
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!