Robert C. Castel: Ha ez a háború úgy vonul be a palesztin köztudatba, mint hatalmas siker, akkor végtelenül sok vér fog még folyni a Közel-Keleten (VIDEÓ)

2023. november 13. 21:34

A biztonságpolitikai szakértő szerint az izraeli-palesztin kapcsolatnak a jövője azon múlik, hogy a palesztinok milyen emlékkel távoznak.

2023. november 13. 21:34

Robert C. Castel hétfőn újabb rövid videóval jelentkezett közösségi oldalán. A biztonságpolitikai szakértő a Geopolitikai egypercesben az izraeli-palesztin kapcsolatok jövőjéről beszélt. Szerinte

 ennek a kapcsolatnak a jövője azon múlik, hogy a palesztinok milyen emlékkel mennek haza ebből a háborúból. 

Ha ennek a háborúnak a vége az lesz, hogy a palesztinok végrehajtották a 21. század legnagyobb terrortámadását, és ezzel gyakorlatilag a pusztulást hozták Gázára, akkor paradox módon van arra esély, hogy innen egy javulási folyamat kezdődjön, és 

hidegebb elmék vegyék át az irányítást a dolgok felett.”

Majd azt a forgatókönyvet is számításba vette, hogy ha „úgy fog bevonulni ez a háború a palesztin köztudatba, mint hatalmas siker, hogy végre valahára a palesztinok megmutatták úgy Izraelnek, mint a Nyugatnak, hogy ők se gyengébbek, kevesebbek másoknál, és ez a prototípusa a jövő sikereienek, akkor úgy gondolom 

végtelen sok vér fog még elfolyni a Közel-Keleten.

 (...) S a fokozódó közel-keleti ellentétek fogják befolyásolni azt, hogy az európaiak nyugodtan fognak-e aludni az ágyaikban” – húzta alá Robert C. Castel.

A videót alább tekinthetik meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép: Robert C. Castel Facebook-oldala

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2023. november 14. 06:04
Robert C. Castel: Ha ez a háború úgy vonul be a muszka köztudatba, mint hatalmas siker, akkor végtelenül sok vér fog még folyni a Európában (VIDEÓ)
benedek77
2023. november 14. 05:24
Az izraeli terroristáknak a hágai bíróságon a helye.
jandor
2023. november 14. 03:13
Robér, ez a palisztonoknál államünnep lesz! Ébren ne álmodj.
Performan
2023. november 13. 22:44
Ezt nyugodtan be lehet helyettesíteni a kommunistákkal: a kommunisták 100 millió áldozata sem úgy vonult be a történelembe, mint népirtás vagy terror, hanem inkább úgy, hogy e vérontás "prototípusa a jövő sikereinek". S ahogy Robert írja, ettől "az európaiak nyugodtan aludnak az ágyaikban", sőt kipróbálják megint és az európai értékek rangjára emelik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!