Nekem nem szóltak (2. rész)

2023. november 18. 07:29

Európát átjárja a nagy, oktalan, leverő szomorúság. Ezért lenget falatka bőrtangában szivárványos zászlót.

2023. november 18. 07:29
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„Apropó, London! Egy friss felmérés szerint London népességének 75 százaléka már nem angol – de még csak nem is brit. Vagyis nem az egykori gyarmatbirodalomból, újbeszélül a Brit Nemzetközösségből való. De a miniszterelnök legalább pandzsábi hindu – milyen megnyugtató. London főpolgármestere meg pakisztáni muszlim. De a kedvencem a skót miniszterelnök! Ő ugyanis Humza Haroon Yousaf. Apja szintúgy pandzsábból jött, csak a pakisztáni oldalról, a mama meg Kenyából. Így lett a kicsi Yousaf a Skót Nemzeti Párt (!) színeiben első miniszter. (...)

Olyan ez, mintha valamikor Krisztus után 420 körül az Antik Natione Romanus munkatársa odalépett volna Rómában egy derék polgárhoz, aki épp a Colosseumba tart a nagy ünnepnapi játékokra, s orra alá tolva a mikrofont így szólt volna: – Mit szól hozzá, hogy nagyjából ötven év múlva ennek az egésznek vége lesz? Hogy nem lesz többé Római Birodalom?

Nagy-Britanniát lepi a moh. Európát lepi a moh. Európát járja át a nagy, oktalan, leverő szomorúság. Ezért lenget falatka bőrtangában szivárványos zászlót. Csak a beözönlő s beözönlött idegenek hadserege nem szomorú. Ők életerősek, tettre készek, fanatikusak, tudják, mit akarnak, s nincs szivárványos zászlójuk. Megannyi barbár Odoaker. Megannyi mór igazhitű. Abdal Rahman nagyvezér már készen áll, közeledik a Poitiers-i ütközet, de Martell Károly sehol, és Abd al-Rahman ibn Abd Allah al-Ghafigi szabadon dúlja a vidéket rettenetes hordái­val, szerte a keresztény (valaha volt keresztény) világban. De nincs itt semmi látnivaló. (...)

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bayer Zsolt

Magyar Nemzet

Idézőjel

Amit ma demokráciának csúfolnak és számonkérnek, rettenet csupán.

Dél-Korea ma a világ tizedik legnagyobb gazdasága. Egy főre eső éves GDP-jük 28 ezer dollár, éppen duplája a magyarnak. Ehhez képest termékenységi rátájuk 0,8, a legalacsonyabb a világon. 1960-ban, amikor szegényebbek voltak a templom egerénél, még 6,1 volt. Most, hogy gazdagok, már nem vállalnak gyereket, viszont a 65–74 éves korosztályban toronymagasan világelsők az öngyilkosságok számában. Ülnek otthon az idősödő dél-koreaiak, se gyerekük, se unokájuk, és csöndben megölik magukat. Ezért érdemes fejlődni.

Byung-Chul Han filozófus írja: «Az olyan pszichés betegségek, mint a depresszió vagy a kiégés, a szabadság mély válságának kifejeződései. Patologikus tünetei annak, hogy ma a szabadság többszörösen kényszerbe csap át.” Továbbá: „A mai finánckapitalizmus egyenesen radikálisan megsemmisíti az értékeket. A neoliberális rendszer a kimerülés korát vezeti be. Most a pszichét zsákmányolják ki. Így ezt a kort olyan pszichés megbetegedések kísérik, mint a depresszió vagy a kiégés.»

Nézzék meg, micsoda homunkuluszok ringatják elevenen rothadó testüket a mai Nyugat, főleg a «szabadság hazája», vagyis az Egyesült Államok nagyvárosainak utcáin! Nézzék meg legalább egyszer ezt a zombisereget, ahogy elszívta olcsó speedjét, herbálját, kristályát, belövi heroinját, s utána a rettenet eleven szobraként jeleníti meg a semmit, ahová tart a «szabadság» és a «jólét».”

Nyitókép: A palesztinok mellett tüntetnek Londonban. (Fotó: MTI/EPA/Tayfun Salci)

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2023. november 20. 00:51
Itt szólok, te rohadt elmebeteg: https://greenfo.hu/kiadvanyok/az-ember-vege-a-termeszet-eselye-helyunk-a-foldi-okoszisztemaban/
polárüveg
2023. november 19. 03:26
"A kapitalizmus a legjobb fogamzásgátló." Ld. Németország, Korea pl.
Hesperia
2023. november 18. 23:50
Egyébként ez megint egy nagyszerű írás volt. Hasonlóan az első részhez.
Hesperia
2023. november 18. 21:34
"mintha valamikor Krisztus után 420 körül az Antik Natione Romanus munkatársa odalépett volna Rómában egy derék polgárhoz, aki épp a Colosseumba tart a nagy ünnepnapi játékokra" Zsolti! Én huszonvalahány éve lelkes olvasód vagyok, és persze, tudom, hogy ez is geg.... De könyörgök! Nem lehetne egy picivel akkurátusbban? Natione... ez most oláhul van, vagy latinul? Mindenesetre natio, nationis feminimum, nőnemű... RomanA. És 420-ban már nem volt semmilyen ünnepség a Colosseumban, mert akkor már 25 éve kőkemény, általánosan kötelező kereszténység volt a Római Birodalomban... aminek a bevezetése kb. olyan sokk lehetett egyébként az akkori normális identitással rendelkezőknek, mint az lesz, amikor majd most nemsokára tényleg bevezetik a következő iszlám hitet Nagy Britanniában...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!