Közvélemény-kutatás: a magyarok többsége Trump győzelmében bízik

2023. november 07. 06:54

A felmérés szerint a magyarok többsége nem a Biden-adminisztráció folytatását reméli.

2023. november 07. 06:54

A Real-PR 93 friss közvélemény-kutatása szerint a magyar lakosság nagyobb része örülne annak, ha Donald Trump nyerné meg a jövő évi amerikai elnökválasztást – írta meg a Magyar Nemzet

A felmérés szerint a magyarok 47 százaléka úgy gondolja, hogy Trump győzelme jobb lenne Magyarországnak, mint Joe Biden esetleges győzelme, amit csak a megkérdezettek 22 százaléka támogat.

Forrás: Real-PR 93.

Ezen kívül 31 százalék volt azoknak az aránya, akik nem tudnak vagy nem akarnak véleményt alkotni a kérdésben. Ha csak azoknak a véleményét vesszük figyelembe, akik biztosan szavaznának egy most vasárnapi országgyűlési választáson, akkor a Trumpot támogatók száma nő, és már 

48 százalék gondolja úgy, hogy Trump győzelme kedvező változást hozna Magyarországnak, míg csak 25 százalék bízik Biden sikerében.

A pártválasztásnak is jelentős hatása van az emberek véleményére. A Fidesz-szavazók 72 százaléka szerint Trump győzelme lenne a jobb választás Magyarországnak, míg a baloldaliak közül csak 21 százalék osztja ezt a véleményt. 

Érdekes megfigyelés, hogy a Fidesz-szavazók nagyobb része már kialakította a véleményét az amerikai elnökválasztásról, mivel csak 21 százalékuk nem válaszolt a kérdésre, míg a baloldaliak között 32 százalék nem tudott vagy nem akart válaszolni. 

Ezen adatok alapján tehát közel kétszer annyi ember gondolja úgy, hogy Trump győzelme jobb lenne Magyarország számára, mint Bidené.

***

 

Nyitókép: Frederic J. BROWN / AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2023. november 11. 11:41
Jobb híján.
letsgobrandon-2
2023. november 09. 22:05
az amerikaiak többsége is :))))))))
dupree
2023. november 07. 08:06
Csak az a baj hogy az NSA is tudja ezt és keszül rá. Lesznek majd számtech problémák, valamint bizonyos "ügyek" amelyek épp akkor fognak előkerülni Trump terhére és pont úgy hogy az igazságtartalom ellenőrzése sokáig tartson,és mire a vád tisztázódik addig vége a választásnak. Lebegtetett vád a megnevezése azt hiszem. A tömegre gyakorolt hatása megvan éspedig negatív előjellel.
Mich99
2023. november 07. 07:38
Szaros Joe a Moslék kedvence. Illik Hugyos Fletóhoz..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!