Keményen visszaszólt Macronnak az izraeli miniszterelnök, fontos dologra emlékeztette

2023. november 11. 11:04

Netanjahu tisztázta: azért léptek háborúba, mert a Hamász brutálisan meggyilkolt több száz izraelit, több mint kétszázat pedig fogságba ejtett.

2023. november 11. 11:04

A Gázai övezet békés polgári lakosainak sorsáért egyedül a Hamász iszlamista terrorszervezetet terheli a felelősség, nem pedig Izraelt – szögezte le Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton, válaszul Emmanuel Macron Izraelt bíráló kijelentéseire.

Ezt is ajánljuk a témában

A francia elnöke felszólította Izraelt, vessen véget a polgári lakosságot sújtó légicsapásoknak. Erre Netanjahu, a hivatala általa nyilvánosságra hozott, a távirati iroda által szemlézett közlemény szerint közölte: Izrael azért lépett háborúba, mert

a terrorszervezet brutálisan meggyilkolt több száz izraelit, több mint kétszázat pedig fogságba ejtett.

Hangsúlyozta, Izrael mindent megtesz azért, hogy ne tegyen kárt civilekben, felszólítja őket a harcok által érintett területek elhagyására. Ezzel szemben a Hamász mindent megtesz annak megakadályozására, hogy a polgári lakosok elhagyják a nem biztonságos területeket, és fegyveresei élő pajzsként használják őket.

Az izraeli miniszterelnök rámutatott: a Hamász kegyetlen körülmények között tart fogságban nőket, gyermekeket és idős embereket, amivel emberiesség elleni bűntettet követ el.

(MTI)

nyitókép: ABIR SULTAN / POOL / AFP

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. november 12. 08:48
A szarfaszú macronnak nem számít az emberélet, az iszlamisták által legyilkolt franciákkal sem törődik egy fikarcnyit sem...
id. Horváth József
2023. november 11. 17:50
IZRAEL léte realitás, és sikeres honfoglalás már sok volt a történelemben! Azonban a szomszédokkal és az együtt élő népekkel való barátság és békére való törekvés nélkül hosszútávon ez lehetetlen! Jichak Rabint, aki közel járt a béke megvalósításához (oslói békefolyamat) meggyilkolták! Béke csak mindkét oldal szélsőségesei kizárásával volna lehetséges!
connorj
2023. november 11. 16:40
https://m.youtube.com/watch?si=kyT1xACB0gmbN1sY&v=jTlEZdELIFg&feature=youtu.be https://m.youtube.com/watch?v=3QC7D22DbFs
auditorium
2023. november 11. 15:10
A Hamas terroristáknak a székhelye a gázai kórházak alagútjaiban vannak. Ezt sok külföldi gázaövezetbe kiküldött TV-riporter is mutatta. A föld alatt lefelé több emeletes bunkerekben szervezik a rakétatámadásokat és a saját civil lakosságot pajzsként használják fel. Nehéz igy megsemmisiteni terroristákat anélkül, hogy ártatlan gyerekeket, nőket, civileket ne találjanak el. A legelterjedtebb nemzetközi vélemény, mely megegyezik az izraeli baloldaliakkal jelenleg : két nép, két ország. A kérdés, hol helyezzék el a 2,2 millióra felszaporodott palesztinokat ? Erre válasz NINCS. A szomszédos országok nem fogadnak be senkit ill. újabb menekülteket. A békét akaró, mérsékelt palesztinok miért nem utasitják vissza a Hamas és Hezbollah terrorszervezteket területükről? Ny-Európában miért nem tüntetnek a békét akaró palesztinok és az un. demokratikusok a terrorszervezetek ellen ? A hallgatás beleegyezés. Akkor pedig nem nehéz a kettő összefonódását észrevenni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!