Izrael felajánlotta, hogy azonnal evakuálja a csecsemőket Gáza legnagyobb kórházából

2023. november 12. 13:08

Több tucat újszülött élete van veszélyben.

2023. november 12. 13:08
Missline Attack on Barzilai Hospital

Az izraeli hadsereg közölte, hogy készen áll a csecsemők evakuálására Gáza legnagyobb kórházából, ahol palesztin tisztviselők szerint két újszülött meghalt, és több tucatnyi újszülött veszélybe került, miután a térségben zajló heves harcok közepette elfogyott az üzemanyag – írta meg a Reuters.

A humanitárius helyzet romlásával párhuzamosan a gázai határhatóság közölte, hogy 

a rafahi átkelő Egyiptomba vasárnap újra megnyílik a külföldi útlevéllel rendelkezők előtt. 

Jordánia további segélyszállítmányokat juttatott el az enklávé egyik kórházába.

A Hamász közölte, hogy az elmúlt 48 órában több mint 160 izraeli katonai célpontot semmisített meg teljesen vagy részben Gázában, köztük több mint 27 tankot és járművet.

Egy izraeli katonai szóvivő szerint a Hamász elvesztette az ellenőrzést Gáza északi része felett.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombaton késő este sajtótájékoztatón jelentette be, hogy újabb öt izraeli katona halt meg Gázában. Az izraeli hadsereg szerint 46-an haltak meg az ottani szárazföldi hadműveletek kezdete óta.

Nyitókép: Tamar Shemesh / Middle East Images / Middle East Images via AFP

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 12. 16:21
A világ harmadát adó iszlám államok és még néhány tucat másik is, pont ellenkezőleg vélekedik a dologról, mint ahogy azt alenka állitja.
Tommaso
2023. november 12. 16:19
alenka nem képes felfogni, miért tekinti a világ áldozatnak csupán a meggyilkolt zsidó gyerekeket, a palesztin gyerekekre meg úgy tekint, mint kamikaze pilótákra sisak nélkül? A palesztin gyerekből, - ha életben marad - jó eséllyel TERRORISTA válik. A zsidó gyerekből pedig szorgalmas kereskedó, tudós, jogász, vagy zenész.
Tommaso
2023. november 12. 16:14
A kőgazdag arab olajállamok a mellényzsebükből képesek lennének finanszirozni, hogy a Gázai földsávon egy élhető, gazdaságilag fejlődő terület, sőt akár ország jöjjön létre. A pénz tehát megvan, az akarat viszont nincs. Hogy a háború után lesz-e, a Közel-Keleti Vetélkedőben ez a húszmillió sékeles kérdés.
alenka
2023. november 12. 15:52
Nem fogom fel, miért tekinti a világ áldozatnak csupán a meggyilkolt zsidó gyerekeket....a palesztin gyerekekre meg úgy tekint, mint kamikaze pilótákra sisak nélkül?...Ártatlan lélek minden gyerek és baba...élniük kell, méltó életet , háború és gyűlölet menteset...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!