„Brüsszel ezt nem élné túl” – a horvátok újabb Orbán Viktortól féltik az Európai Bizottságot

2023. november 22. 09:09

A horvát lapban megjelenő cikk szerzője aggódik, hogy Geert Wilders sikere a választásokon megrengetné Hollandiát, többek között azért, mert Orbán Viktor politikai barátjának tartja magát.

2023. november 22. 09:09

Bomba a kulcsfontosságú választások előtt: Brüsszel nem élne túl még egy Orbán Viktort – írja a horvát Jutarnji List abban a cikkben, amelyben elsősorban a hollandiai választásokkal foglalkozik.

A portál által szélsőjobboldalinak tartott Geert Wilders népszerűségével kapcsolatban a szerző megemlíti, aggasztja, hogy Wilders az „euroszkeptikus” Orbán Viktor és Marine Le Pen politikai barátjának tartja magát. A cikk azt állítja,

megrengetné Hollandiát Wilders sikere, ráadásul az Európai Bizottság sem bírna el egy újabb nagyon megosztó karakterrel.

A közvélemény-kutatások alapján a legnépszerűbbnek tartott holland politikus, Pieter Omtzigt viszont úgy véli, Hollandiának hasonlóan kemény politikát kellene képviselnie az Európai Unióban, mint Magyarországnak és Lengyelországnak.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor hivatalos Facebook-oldala

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
optimiska-2
2023. november 22. 23:19
Ha Brüsszel beledöglik, Európa felvirágzik. Hajrá!
KBA98
2023. november 22. 19:33
Nem is kell, hogy túl élje!
Mankel
2023. november 22. 14:10
Egy nindzsával még talán elboldogulnak de 2-vel?
ekeke1
2023. november 22. 13:59
Hollandiában igen sok párt juthat be a törvényhozásba, mivel csupán 0,67 százalékra, hozzávetőleg 63 ezer szavazatra van szükség a parlamentbe való bekerüléshez. Ez pedig azt jelenti, hogy a voksoláson résztvevő 26 párt, mozgalom és választási szövetség közül legalább 18 joggal reménykedhet abban, hogy képviselethez jut az új törvényhozásban, ami európai rekord. Megnézném, ha Magyarországon lenne ilyen választási rendszer... Muhaha
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!