Brit főrabbi: Csecsemők lemészárlását és nők megerőszakolását már „ellenállásként” lehet bemutatni

2023. november 04. 14:30

Sir Ephraim Mirvis szerint elmosódtak a határok az ártatlan palesztinok iránti aggódás és a terrorizmus támogatása között.

2023. november 04. 14:30

Az utóbbi hetek palesztinpárti tüntetésein „csúnyán elmosódtak” a határok az ártatlan palesztinok sorsa iránt aggódók és a Hamász terrorizmusának támogatói között – írta szombaton megjelent cikkében Sir Ephraim Mirvis, a 300 ezres lélekszámúra becsült brit zsidó közösség országos főrabbija. Mirvis a The Times című konzervatív brit napilapban közölt írásában felidézi, hogy Manchesterben már a Gázát uraló Hamász iszlamista terrorszervezet által Izrael ellen október 7-én elkövetett támadás másnapján nagyszabású tüntetést tartottak, 

Manchester támogatja a palesztin ellenállást” feliratú transzparensek alatt.   

A főrabbi szerint mindez olyan világnézetről árulkodik, amelyben csecsemők szándékos lemészárlását, nők megerőszakolását, civilek lefejezését „ellenállásként” lehet bemutatni. Mirvis hangsúlyozza: a palesztin lakosság iránti aggódás és a Hamász terrorizmusának támogatása közötti határok nemcsak a tüntetéseken mosódtak el, hanem azokban a mecsetekben is – jóllehet ezek kisebbségben vannak -, amelyekben gyűlöletre, sőt erőszakcselekményekre uszítják a hívőket a zsidók ellen, miközben a muszlim vallási elöljárók többsége hallgat.  

Ezt is ajánljuk a témában

Emberiességen ejtett szégyenfolt

Sir Ephraim Mirvis leszögezi: az emberiességen ejt szégyenfoltot az a tény, hogy a jelek szerint oly sokan nem érzékelik a Hamászt és Izraelt elválasztó morális távolságot. Éppen abban az időszakban, amikor minden eddiginél világosabban meg kellene látni, hogy mit jelent a Hamász által hirdetett „ellenállás”, „dzsihád”, „felkelés” vagy „intifáda”, a brit városokban és világszerte is mind többen szorgalmazzák a Hamász e céljainak megvalósulását, márpedig ez gyűlöletteljes szélsőségesség, amelyet nevén kell nevezni – írta a The Timesban közölt cikkében a brit főrabbi.   

Londonban és több más brit nagyvárosban a Hamász októberi terrortámadása óta minden hétvégén nagyszabású palesztinpárti tüntetéseket tartottak, amelyeken rendre több tízezren vettek részt, és a szervezők a következő hetekre is hasonló demonstrációkat terveznek.

Nyitókép: Facebook

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. november 04. 21:53
"Szerintük a terrorszervezet a palesztinok szabadságáért harcol." Mert a mandi szerkesztősége szerint miért hajtják végre a terrorakcióikat? Esetleg elfogytak az Iphone-ok és kiszöknek lopni a zsidóktól, vagy miért? A rakétákat meg azért lövik hogy legyen tüzijáték?
Krupp Skya
2023. november 04. 18:37
"A nők megerőszakolását..." Ukránok is voltak?
Krupp Skya
2023. november 04. 18:34
Brit főrabbi Eszkimóknál még nincs.
Krupp Skya
2023. november 04. 18:30
És a Hamasz megfeszítte a kamasz jézust?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!