Transz férfiakat biztatnak a szoptatásra hormonkezelés közben, a csecsemő nem számít

2023. október 16. 06:16

A transz személy „jóléte” fontosabb a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat számára, mint a csecsemő egészsége.

2023. október 16. 06:16

A Voice of Europe arról ír, hogy a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) külön iránymutatást készített azoknak a transznemű személyeknek, akik a nemi átmenet során épp tesztoszteron-kezelést kapnak, hogy nőből férfivá váljanak, de közben szoptatják kisbabájukat. Hangsúlyozzák: 

bár nem lehet tudni, ennek milyen következményei vannak a csecsemőre, az NHS mégis arra biztatja ezen személyeket, hogy folytassák a „mellkasi táplálást”, 

hívta fel rá a figyelmet  hírportál.

A Magyar Nemzet arról ír, a NHS iránymutatása óriási felháborodást váltott ki a közösségi médiában. Egyrészt az abszurditása miatt – hiszen nehéz elképzelni, ahogy egy magát férfinak valló nő tesztoszteron-kezelés mellett még kisbabát is szül. Másrészt azért, mert aggodalmat keltett a nők jogainak és a gyermekek jólétének védelmezői körében – írják.

Az NHS útmutatása szerint „nem világos, hogy a folyamat milyen hatással lehet a babára”, ugyanakkor kiemeli annak fontosságát, hogy 

figyelembe kell venni a nemi diszfóriát tapasztaló egyén jólétét, amit kockáztathat, ha abbahagyja a tesztoszteron szedését.

Vagyis a transz személy „jóléte” fontosabb, mint a csecsemő egészsége. A szülészeti ellátásban a befogadó nyelvezet használata egyébként már szintén vitákat váltott ki, többek között épp a „szoptatás” kifejezés „mellkasi táplálással” való helyettesítése, írják.

Nyitókép: Képernyőmentés

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vicomt
2023. október 20. 14:16
Ezek hülyék.
B_kanya
2023. október 17. 12:42
"KBA98 2023. október 16. 17:21 Azt a barmot, aki ezt kitalálta ivartalanítani kellene a karóba húzás előtt!" Befogod satuba, adsz neki egy fűrészt.... https://www.youtube.com/watch?v=KQRqqvQWce8 A fűrész lehet rozsdás.
KBA98
2023. október 16. 17:27
Undorító, aljas világban élünk!
KBA98
2023. október 16. 17:21
Azt a barmot, aki ezt kitalálta ivartalanítani kellene a karóba húzás előtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!