Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Óvóhelyen próbálta átvészelni egy kisgyerekes család a Hamasz támadását – megmenekültek (VIDEÓ)

2023. október 25. 21:05

A 9 napos gyerekük elképzelhetetlen veszéllyel nézett szembe, amikor a Hamász terroristái erőszakkal behatoltak a családja otthonába, és felgyújtották azt.

2023. október 25. 21:05
null

Egy brit család, amely Izraelben, a gázai határhoz közeli Nirim Kibbutzban lakik, rémálmot élt át, amely a túlélés csodálatos történetévé vált. A 9 napos Kai baba elképzelhetetlen veszéllyel nézett szembe, amikor a Hamász terroristái erőszakkal behatoltak a családja otthonába, és felgyújtották azt – olvasható a Hindustan Times hasábjain.

A család túléléstörténetét az X (korábban Twitter) közösségi médiaplatformon osztotta meg Aviva Klompas:

„Kai baba mindössze 9 napos volt, amikor a Hamász terroristái betörtek a családja otthonába a Nirim Kibbutzban, és felgyújtották a házat. Szülei kétségbeesett üzenetet küldtek a családi chaten: A házam lángokban áll, be vagyunk zárva az óvóhelyre, kérlek, mentsetek meg minket”.

A család hat órán át maradt a biztonságos óvóhelyen, miközben az egész házuk lángra kapott. Azért, hogy segítsenek Kai-nak lélegezni, az ablakpárkányra tették, megkockáztatva, hogy a terroristák meglátják a csecsemőt.

„Szerencsére a család túlélte. Reméljük, Kai úgy nő fel, hogy soha többé nem fog megismerni ilyen borzalmakat” 

– tette hozzá bejegyzésében.

Az eset október 7-én történt. A család a hatalmas veszély ellenére túlélte a rémisztő élményt. Kai édesanyja, Aimee Labban megosztotta családja élményét egy csatornával, és elmondta: 

„Az anyukám, aki velünk volt, megragadta Kai-t, és ő elkezdett sírni. A szájába tette az ujját, hogy minél hamarabb elhallgattassa”.

 

A család beszámolóját angol nyelven itt tekinthetik meg:

Nyitókép: Aris MESSINIS / AFP

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. október 26. 14:32
Próbálták és megmenekültek oxymoron ilyen környezetben. Vagy próbálták vagy át is vészelték
Nehidd El
2023. október 26. 11:04
Ez miért egy brit család? Ami elképzelhető, hogy brit állampolgárságuk is van.
Nyugatellenes
2023. október 26. 08:20
Napi zsidósegg nyaló cikk kipipálva. Remélem ma nem lesz több. De addigis a kurvamandinereszsidóseggnyalópropagandistaanyátokpicsáját!
Kormánypárti2
2023. október 26. 07:23
Hülyefirkász! Ha sikerült, akkor nem csak "próbálta" hanem ott élte túl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!