Meghalt a Chandler! A Szabó Tímea meg is siratta!

2023. október 31. 12:08

A gonoszok és a hazugok miért sírhatnak?

2023. október 31. 12:08
Matthew Perry
Paranoid Android
Paranoid Android
Pesti Srácok

„Nem szeretem a Tímeát, rémülettel tölt el, hogy ilyen lények létezhetnek, a teremtés értelmes voltát teszi kérdésessé a jelenség maga. Nem teszi könnyebbé a helyzetemet az a gondolat, hogy sírásképes, ezt nem feltételeztem róla. A gonoszok és a hazugok miért sírhatnak? Na de hagyjuk, nem az univerzumot óhajtom számonkérni, hanem azt a jelenséget, hogy Tímea érzelmeket tulajdonít magának vagy embervolta bizonyítása érdekében hazudja a köz számára ezeket az érzelmeket. Persze egy másik kontinensen élő ember szeretése, illetve a balsorsa feletti sopánkodás a legolcsóbb érzelem, szegény Bing bizonyosan nem a Tímea miatt lett szeretethiányos. A tudatzavar hiányának jeleként nem kérdezem meg, hogy hol volt az események idején a Mónika? Tímeában jelentős mennyiségű elfojtott, vagy inkább megfojtott érzelem lehet, és talán szellemként ezek difundálnak ki belőle, ha szembesül a mulandósággal, illetve azzal, hogy örömtelen kamaszkorában hozzá is a Jóbarátok karakterei álltak a legközelebb. Mondjuk, ha véletlenül a Szex és New York valamelyik szereplőjét szólítaná magához az úr, akkor is értesülhetnénk ezen a csatornán ilyen pszeudo érzelmi működésekről.

De szerintem lényegileg hazudik, sem az afgánok, sem nekünk nem sikerült bebizonyítania, hogy vannak olyan érzelmei, amelyeket nem kell gyógyszeresen elnyomni ahhoz, hogy szabadon közöttünk járkálhasson. Az emberi oldalát akarta megmutatni, mert nyilvánvalóan rászorul ilyen mutogatásra. De tanulnunk kellene a bajából. Ne kerüljünk érzelmi viszonyba sorozatkarakterekkel, illetve az őket játszó színészekkel, akikkel semmiféle viszonyba nem keveredtünk sohasem. Ez az érzelemhasználat ugyanis nem pótszer, hanem helyettesítő eszköz, arra szolgál, hogy ne kelljen valódi emberekkel kapcsolatban érzéseket táplálni. A guminő, vagy a műbráner lelki megfelelője, csak kevésbé elegáns. Az meg különösen veszélyes, ha egy politikusnak vannak ilyen lelki defektjei, ugyanis akkor a választókra is csak karakterekként gondol, akiknek meg lehet írni az életét, az érzéseit, illetve ki lehet őket írni a sorozatból. Tímea egyébként azért olyan rettenetesen frusztrált, mert állandó félelemben él, tudat alatt azt érzi, hogy ő is csak egy politikai sorozat átlagos szereplője és bármikor kiírhatják a nagy vízen túl a producerek parancsára a sorozatból. Na meg persze sehogy sem érti, hogy miért egy ennyire undorító szerepre castingolták.

És természetesen Matthew Perrytől és Chandler Bingtől is elnézést és bocsánatot kérek, hogy egy ilyen Szabó Tímea-féle dilettáns negatív karakterrel voltam kénytelen egy környezetben emlékezni rájuk.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: CHRIS DELMAS / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. október 31. 19:35
Az afgán matrac meg az érzelem! Ki is a mostani pasasa? Szerencsetlen, hallgathatja a dobrev-féle visitasát! Ugy kell neki! Két ócska .
RasPutin
2023. október 31. 12:12
Mintegy egy órán át volt látható a Pesti Srácok portálon Matthew Perry halálhíre abban a formában, amely kínos bakit tartalmazott, mivel a lapnál összekeverték a Jóbarátok sorozatot a magyar RTL Klubon futó Barátok közt sorozattal. A hibát a Media1 szúrta ki, és még képernyőmentést is készített az eredeti címmel közzétett halálhírről, miszerint: 54 éves korában meghalt Matthew Perry színész, a Barátok közt sztárja”.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!