Már a Sátán is Putyinnal van: új fegyvert szereztek az oroszok

2023. szeptember 01. 13:25

Hadrendbe állt a „Sátán II” néven becézett rakétarendszer.

2023. szeptember 01. 13:25
RSz-28 Szarmat

A RIA Novosztyi számolt be arról, hogy „harci készültségbe” állt a Szarmat interkontinentális ballisztikus rakétarendszer. Erről a rendszerről először 2018-ban beszélt nyilvánosan Vlagyimir Putyin, a fejlesztése még 2009-ben kezdődött.

Egy MIRV-rendszerű interkontinentális rakétáról van szó, amely 

képes egyszerre akár 10 nukleáris robbanófejet célba juttatni. 

Lőtávolságát 18 ezer kilométerre taksálják, ami azt jelenti, hogy Oroszország területéről könnyedén célba lehet vele venni például az Egyesült Államokat vagy Nyugat-Európát.

A fegyverrendszert a nyugati média gyakran „Sátán II” néven emlegetik, Oroszország azonban RSz-28 Szarmat néven rendszeresítette, a NATO pedig SS-X-30 kódjellel hivatkozik rá.

Nyitókép: ASPI

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. szeptember 02. 16:55
Magyar búzával.
masikhozzaszolo
2023. szeptember 02. 16:54
Nem vagyok mili tarista, de azért egy ilyet, vagy egy rendes harckocsit, vagy egy honvédségi Rábát púposan telerakva harckocsigránáttal, vagy egy baromi nagy trafót trélerrel vezetni, az jó érzés. Különösen terepen. Vagy egy pótos összkerekes Ifát a búzaföldön.
masikhozzaszolo
2023. szeptember 02. 12:44
Ha ezekkel lődöznek, akkor nincs holnapunk. Írja Beszélgető Ez a Biden terv. Ha Amerika hanyatlik, mindenki tehene pusztuljon. Lehetőleg még előttük. Ugyanez a német terv is. Ukrajna, Magyarország, lengyelek, stb. Előbb ők pusztuljanak.
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 02. 10:23
6000 atomrakétánk van. Egyszerre indulnak. Amint megszakad az Uralból sugárzott rádiófrekvencia jel mennek az előre beprogramozott helyükre. Ember nem tudja leállítani. Ezért nevezték anno Halott-kéz technikának. Ha senki nincs a silóban mert meghaltak egy atomcsapásban akkor is elindul a rakéta saját magától, ember nem tudja megakadályozni. Nekünk nincs atomkód táskánk. Ameddig a gátló jel sugároz addig a helyükön maradnak. Ha megszűnik a sugárzás indul a sugárzás! Egy manőverező taktikai repülőnk van amiről pótolható a jel ha kilőnék. Arra a rádiósugárzó körzetre jobban vigyáznak a yenkik mint mi. Az az 51-es zónájuk. Tudják ha az megsemmisül elpusztul a Föld. Szisztéma a perimetr...ameddig ez megvan nem lesz atomháború a Földön...vagyis csak egyetlen egyszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!