Lampedusai migránsválság – egy csecsemő holttestére bukkantak az egyik hajón

2023. szeptember 16. 17:33

Az elmúlt 48 órában mintegy 7000 ember érkezett a szigetre.

2023. szeptember 16. 17:33
Emergency situation in Lampedusa

Az olaszországi Lampedusa szigetén egy csecsemő holttestére találtak egy migránsokat szállító hajón, ahová az utóbbi napokban több ezren érkeztek – olvasható a Sky News hasábjain.

Ezt is ajánljuk a témában

A parti őrség mentése során fedezték fel a csecsemő holttestét, aki valószínűleg röviddel születése után elhunyt az út során. 

Ez az eset szorosan követi azt, amikor egy öt hónapos kisfiú tragikusan fulladt meg a sziget közelében egy felborult migránshajón. Az események miatt az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni tengeri blokád bevezetését szorgalmazza.

Az idei évben közel 126 000 migráns érkezett Olaszországba, ami szinte kétszerese az előző év hasonló időszakának.

Lampedusa, amely közelebb fekszik Afrikához, a Tunéziából érkező migráció fő célállomásává vált, miután Líbia elvesztette szerepét a migránscsempészet fő bázisaként. Filippo Mannino, Lampedusa polgármestere elmondta, hogy az elmúlt 48 órában mintegy 7000 ember érkezett a szigetre, amely mindig is befogadóan állt a migránsokhoz.

Nyitókép: VALERIA FERRARO/AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2023. szeptember 16. 19:15
Mióta disszidálnak emberek csecsemővel?
Akitlosz
2023. szeptember 16. 18:35
"Az idei évben közel 126 000 migráns érkezett Olaszországba, ami szinte kétszerese az előző év hasonló időszakának." Azaz magyarul ez a jobboldali konzervatív Meloni még az előző kormányzatnál is sokkal bénább.
Akitlosz
2023. szeptember 16. 18:33
"Az események miatt az olasz miniszterelnök, Giorgia Meloni tengeri blokád bevezetését szorgalmazza." Azaz tovább folytatja a semmit nem csináló alibi politizálást. Neki nem a szorgalmazás a dolga, hanem az intézkedés.
Kormánypárti2
2023. szeptember 16. 18:23
Csak egy szerény, aprócska kérdés. Lesz valami a blokádból, vagy még néhány gyereknek, csecsemőnek úgy kell elpusztulnia, mint egy utolsó féregnek? Ez most egyszerű politikai önvédelmi szájtépés, és Meloni is csak egy politikai lotyó ( természetesen az olaszok kurvasága mellett) vagy végre meg meri kockáztatni hogy vagy porondon marad mert tesz valamit, vagy az olaszok lecserélik egy másik, bábúra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!