Hatalmas migrációs hullám indulhat Szudánból

2023. szeptember 04. 17:21

A májusi előrejelzésekhez képest több mint egymillióan menekültek el a szomszédos országokba.

2023. szeptember 04. 17:21

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) hétfőn bejelentette, hogy 1,8 millió ember menekülhet el Szudánból év végéig a szomszédos öt országba, ezért további egymilliárd dollárra lesz szüksége az erőszak elől menekülők ellátásához – írta meg a Portfolio.

A májusi előrejelzésekhez képest több mint egymillióan menekültek el Szudánból a szomszédos Egyiptomba, Csádba, a Közép-afrikai Köztársaságba, Etiópiába és Dél-Szudánba. 

„Köszönhetően” a szudáni hadsereg és a Mohamed Hamdan Dagalo tábornok által vezetett Gyorsreagálású Támogató Erők (RSF) nevű félkatonai szervezet közötti összecsapásoknak. A belharcok során Kartúm csatatérré változott, de egyelőre egyik fél sem volt képes uralma alá vonni a főváros egészét.

Abdel Fattáh al-Burhán szudáni tábornok azonban már megbeszélést folytatott Salva Kiir dél-szudáni elnökkel Jubában a konfliktus regionális megoldási lehetőségeiről.

Martin Elia Lomuro dél-szudáni kabinetügyekért felelős miniszter közleményben bejelentette, hogy 

Salva Kiirnek van egy javaslata a szudáni „konfliktus megoldására”.

Jól ismert, hogy Kiir elnök az egyetlen, aki közelről és jól ismeri Szudánt, és megoldást találhat a szudáni válságra” – fogalmazott Lomuro.

Nyitókép: AFP

 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuperszig
2023. szeptember 04. 20:09
Ursula ( Ursus- medve, Bubónál se volt más) majd megoldja. Imádja ezeket a fiúkákat.
KBA98
2023. szeptember 04. 19:33
Egyenesen Ursulához menjenek!
Szerintem
2023. szeptember 04. 19:25
Ciki, de mire valók a migrisimogató országok? Fellendítik a gazdaságaikat. Megoldják a demográfiai gondjaikat. Színesítik a társadalmaikat. Izgalmassá teszik a mindennapjaikat. Mi kell még nekik az elképzelt libsi kánaánjaikhoz? Mi önfeláldozóak vagyunk és szívesen lemondunk ezekről a nagyszerűségekről, a javukra.
Szerintem
2023. szeptember 04. 18:48
Ajánlom nekik az öndeklaráltan bevándorlók országát, a valahai Németországot. Az az ő országuk, oda haza mennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!