Politico: Ezt tanítja Prigozsin példája Trumpnak

2023. augusztus 26. 09:02

Ne bízz Putyinban!

2023. augusztus 26. 09:02
TRUMP, Donald; PUTYIN, Vlagyimir

A Politico szerzője szerint Trumpnak, Vivek Ramaswamynak és Emmanuel Macronnak Prigozsin halála után kétszer is meg kellene gondolnia, hogy akar-e Putyinnal alkudozni.

Donald Trump és Vivek Ramaswamy, két amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns azon az állásponton vannak, hogy lehetséges a tárgyalás Putyin elnökkel. Emmanuel Macron francia elnök decemberi kijelentése hasonló jóhiszeműségről tanúskodik, ám a lap szerzője szerint a politikusok naivak, ha tényleg így gondolják, és Prigozsin esete elrettentő példa lehet mindhármuk számára.

Két hónappal ezelőtt Prigozsinnak azt ígérték kegyelmet kap, és hamis biztonságérzetben ringatták. 

„Putyin valódi bosszúját 8500 méter magasan, egy robbanás formájában tálalták”

– írja az újságíró.

„Kizárt dolog, hogy bárki megállapodást kössön egy olyan sorozatos hazudozóval, mint Putyin, és elvárja, hogy azt tiszteletben tartsák. Az ENSZ Alapokmány, az orosz-ukrán barátsági szerződés, a minszki megállapodások, a fekete-tengeri gabona egyezmény – hány szerződést kell még Putyinnak megszegnie, hogy mindenki rájöjjön, hogy felesleges vele beszélni?” – tette fel a költői kérdést Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter a Politicónak.

„Akár a saját háborús bűnös parancsnokával, akár egy külső hatalommal van dolga, az orosz elnök minden eszközt bevet a céljai eléréséhez. Csak egy szilárd orosz katonai vereség hozhat igazságos és tartós békét” – érvelt Kuleba, majd hozzátette – „Azok, akik azzal érvelnek, hogy Ukrajnának bele kellene egyeznie egy gyors tűzszünetbe, területátadásba vagy a konfliktus befagyasztásába, nem a háború befejezésére törekszenek. Ők arra kérik Ukrajnát, hogy meghaljon. Ez az út egy nagyobb háborúhoz vezet.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Mihail Klimentyev

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. augusztus 27. 09:54
De, bízhat benne. Megmondta, hogy mi az ami nem kóser: https://www.tiktok.com/@geopolitika.ruen/video/7270028631550872864?_t=8fBOXhBT6ky&_r=1
nnjohn
2023. augusztus 26. 11:14
Hát nem PUTYIN indított az elmúlt 50 évben a világ számos pontján háborúkat, és robbantott ki anarchiát !!!! Nem is az oroszokra lett a klasszikus KISSINGERI mondat kitalálva, hanem az amerikaiakra: "Amerika ellenségének lenni veszélyes, de Amerika barátjának lenni VÉGZETES." Aki az orosz medvét tiszteletben tartja, és kellően áll hozzá, akkor bizony semmi bántódása nem lesz. Ezt már a leghíresebb német hadseregtábornok is elmondta. Elég az hozzá, hogy az ALVÓ medvét nem szabad felbolygatni, mert senki nem tudja leállítani.
Málaga21
2023. augusztus 26. 11:03
Szerintem meg az a tanulság, hogy ne baszd át Putyint.
Bicsike
2023. augusztus 26. 10:41
Bevallotta Putyin a merényletet? Vagy bebizonyította valaki? Vagy kimaradtam valamiből? Esetleg a Politico túlbuzgó hazudozásit olvassuk? Azt hiszem az utolsó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!