Ezek Zelenszkij feltételei a NATO-val szemben

2023. július 09. 20:47

Az ukrán elnök szerint máskülönben nincs érdemi jelentősége a litvániai csúcstalálkozónak.

2023. július 09. 20:47
null

Az ukrán elnök vasárnap az ABC Newsnak adott interjújában arról beszélt, hogy Ukrajna számára kulcsfontosságú lesz a NATO kedden kezdődő litvániai csúcstalálkozója. Zelenszkij azt nyilatkozta:

„A vilniusi csúcstalálkozó kulcsfontosságú lesz. Ha nincs is egységes álláspont azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna a gyakorlatban is meghívást kapjon a szövetségbe, akkor is csak a politikai szándékon és a megfelelő szövegezésen múlik az, hogy meghívják-e Ukrajnát” – írja a CNN.

Hozzátette, jó üzenet lenne, ha a NATO jelezné: nem fél Oroszországtól. 

„Ukrajnának egyértelmű biztonsági garanciákat kellene kapnia addig, amíg a NATO tagjává válhat. Csak ilyen feltételek mellett mondhatjuk azt, hogy a találkozónak van érdemi jelentősége” – mondta. 

Nyitókép: STR / Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya / AFP 

 


 

 

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2023. július 15. 10:40
"Ezek Zelenszkij feltételei a NATO-val szemben" Ezek Zelenszkij feltételei, avagy az internacionalista cionista zsidóságé? -az utóbbira szavaznék... Hollywood jó munkát végzett Zelenszkij esetében; alaposan kiképezték, felkészítették! A pojácaiságát viszont kevésbé tudta levetkőzni.., bár a zsidóság érdekeit kifogástalanul képviseli..!
Beszélgető
2023. július 12. 17:01
Abban igaza volt a hohol gecinek, hogy a vilniuszi találkozónak semmi értelme. Se így, se úgy. Bide szunyókált egyet, Stoltenberg játszott egyet a kalapácsával, a félhülye vonderlejjen meg téblábolt, mert neki még országa sincsen, akinek a nevében ott füvezhetne a kantinban.
nyugalom
2023. július 11. 16:53
Ó, mar ez a fazon es soros et a vilag vezetői?
lyon-v-2
2023. július 10. 13:05
Ezek már annyira be vannak golyósodva, hogy azt hiszik minden csak körülöttük forog, már lassan a Nap is. Be kéne már fejezni ezt a babusgatást és felvilágosítani őket a valóságról, hogy le lehet szakadni ezekről a dirigáló, követelődző hangnemekről és max. kérni, jelenteni és megköszönni lehetne ildomos a részükről. Amúgy meg úgy is érzik már, hogy ez az egész már egy teljesen felesleges erőltetett menet.... Lassan már egyáltalán nem is róluk szól, sőt... már egyáltalán nem róluk szól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!