Abascal: Az olasz, lengyel és magyar politikai erőkhöz hasonlók mentik majd meg Európát

2023. május 09. 09:26

A Vox elnöke szerint „az EU-t a kezdetektől uraló német-francia tengelyt felváltják más mozgalmak, alternatív erők”.

2023. május 09. 09:26
null

Az ABC című spanyol lap online felülete tudósítást közölt Santiago Abascalnak, a Vox elnökének, Santiago de Compostelán elmondott beszédéről.

A Vox elnöke többek között arról beszélt, hogy

Példaként említette a Magyarországon, Csehországban vagy Lengyelországban jelen lévő vezető politikai pártokat, amelyekkel a Vox rokonságot érez.

Abascal hozzátette: hamarosan ez a váltás Franciaországban és Spanyolországban is be fog következni – idézte az ABC a politikust.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner 

***

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nakatomi
2023. május 10. 00:28
"Példaként említette a Magyarországon, Csehországban vagy Lengyelországban jelen lévő vezető politikai pártokat, amelyekkel a Vox rokonságot érez." Ami a csehországi konzervatív, jobboldali pártokat illeti, az egy legenda, hogy egyáltalán léteznek ilyenek. Ezt a legendát az táplálja, hogy Csehország is része a V4-nek, vagy része volt, amig egyáltalán működött. A valóságban azonban a cseheket a V4-en belül a liberális Babis képviselte. A helyette kormányra kerülő névleges jobboldali pártok pedig, a V4 megszüntetésén munkálkodnak.
zoles
2023. május 09. 11:43
Úgy legyen!
roughneck
2023. május 09. 11:21
A magyarok meg tartjak magukat, ugy, ahogy! De a lengyelek es az olaszok mar regen lementek struccba es kicsit sok a homok a szemben ott lent! Europat mar senki sem fogja megmenteni! Ez mar a hattyudal, es nem egy szimfonikus zenekar jatssza ala a zenet! Ez mar csak "kortemuzsika", jobarat... :-(((
NERbot
2023. május 09. 11:04
Csak Orbán Viktor mentheti meg Mészáros Lőrincet az elszegényedéstől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!