Alvás közben száguldott a sofőr, a rendőrök 15 percen keresztül villogtak neki

2023. április 11. 13:54

Nem úszta meg olcsón a villámszundit.

2023. április 11. 13:54
null

Vezetés helyett szundított egyet a Tesla tulajdonosa, miközben 110 km/órával haladt a német autópályán – írta meg a vezess.hu

Nehezen tudták felébreszteni

A nyilvánosságra került rendőrségi közlemény szerint

a rendőrök mintegy 15 percen keresztül próbálták különböző jelzésekkel megállásra bírni a Tesla-tulajt, mire sikerült felébreszteniük.

„A rendőrök észlelték, hogy a Tesla vezetője az ülésben hátradőlve, csukott szemmel fekszik, kezei nincsenek a kormányon, ami megerősítette a gyanújukat, hogy a vezetést a robotpilótára bízta, ő pedig elaludt. Nagyjából 15 perc után ébredt fel, ezt követően engedelmeskedett a rendőrök utasításainak” – idézi a rendőrséget a Vezess. Mint írják, a rendőrség szerint a vezető viselkedése kábító-, bódítószer használatára utalt.

A lap szerint a férfi vezetői engedélyét elvették, közúti veszélyeztetés miatt indult ellene eljárás.

***

 

 

***

Nyitóképünk csupán illusztráció! A képen: a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) munkatársai az ittas járművezetőket szűrik ki a Petőfi híd pesti hídfőjénél húsvéthétfőn, 2023. április 10-én. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. április 11. 18:45
Ivott a robotpilóta is? Akkor rovott pilóta lesz.
Obsitos Technikus
2023. április 11. 17:57
Az ébresztőórának nem véletlenül hangja van és nem fénye.
masikhozzaszolo
2023. április 11. 15:38
Én már látom a következő lépést. Legyen büntetés, fizesd be, az a lényeg. Jogos, nem jogos, mindegy. Az alvó robotpilóták lesznek a következők, "akit" megbüntetnek . Mert alszanak, nincsenek bekapcsolva, átengedték a vezetés az embernek.
Zsozsó
2023. április 11. 14:45
Amíg nem minden autó automata vezetésű/robotpilotás addig életveszély az összes többire. Az amíg pedig nem most lesz, jó pár évtized...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!