Kifakadt egy orosz oligarcha: Moszkva kifogy a pénzből jövőre

2023. március 03. 20:22

A milliárdos megjegyzései azonban ellentétben állnak Putyin kijelentéseivel.

2023. március 03. 20:22
null

Oroszország már jövőre pénz nélkül maradhat, és külföldi befektetésekre van szüksége – nyilatkozta Oleg Deripaszka orosz oligarcha.

– mondta egy szibériai gazdasági konferencián csütörtökön a TASZSZ orosz állami hírügynökség által közölt kommentárja szerint.

Mi az igazság?

A milliárdos megjegyzései – aki a tavalyi konfliktus első napjaiban Moszkva ukrajnai háborújának befejezésére szólított fel – azonban ellentétben állnak Vlagyimir Putyin elnök múlt heti, Oroszország gazdasági helyzetéről szóló optimistább értékelésével. A Mandiner olvasói emlékezhetnek: Putyin dicsérte az ország gazdaságának ellenálló képességét a tavaly bevezetett, példátlan mértékű nyugati szankciókkal szemben. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Putyin: Az ukrajnai háború minden áldozatáért a nyugati elit felel

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 21-én a Szövetségi Gyűlés - azaz az orosz parlament alsó- és felsőházának közös ülése - előtt tartott mintegy kétórás beszédet.

Ami a sajtó rendelkezésére álló információkat illeti: Oroszország gazdasági teljesítménye 2022-ben 2,1%-kal zsugorodott a kormány előzetes becslése szerint. A csökkenés ráadásul korlátozottabb volt, mint azt sok közgazdász eredetileg előre jelezte.

Nyitókép: Mikhail Metzel / SPUTNIK / AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
konfucius
2023. március 04. 08:27
A fegyverekből tavaly nyáron futott ki. A nyersanyagokból, és azok vevőiből pedig ezek szerint jövőre fog. Értem.
mrjkovacs
2023. március 04. 07:37
Hogy mennyire tájékozatlan ez a f@szi? Hát nem tudja, hogy az elhibázott Brüsszeli szankciók csak az EU-nak okoznak problémát? Oroszország köszöni szépen, jól van. Még több is a bevétele, mint eddig. Jövőre meg még több lesz!
fatman
2023. március 03. 23:34
Oligarcha fogyóeszköz... nem fogok csodálkozni, ha ez is leszédül hamarosan egy erkélyről...
Nyugatellenes
2023. március 03. 21:45
Falkland- szigetekről nincs hír, erről a semmiről pedig van?? Hahó, mandineres áljobbos köcsög firkászok! Munkára fel!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!