Máris lopott Ion, a román mesterséges intelligencia

2023. március 06. 10:44

A program engedély nélkül használt fel egy helyi iskola videójából származó képet.

2023. március 06. 10:44
null

A múlt héten számoltunk be róla, hogy Nicolae Ciucă bemutatta a sajtó és a kormánytagok előtt Iont, a teljesen romániai fejlesztésű mesterséges intelligenciát. A kormányfő szerint a mesterséges intelligencia tiszteletbeli tanácsadója lesz. 

A Főtér számolt be róla, alig két napja tevékenykedett a mesterséges intelligencia, 

de máris lopott. 

A Fehér megyei Maroscsüged (Ciugud) polgármesteri hivatala a Facebookon közzétett nyílt levélben fordult ION-hoz, felhívták a mesterséges intelligencia figyelmét, hogy a bemutatkozó kilépben 

engedély nélkül használt fel egy helyi iskola videójából származó képet.

Az Ion mögött álló román fejlesztők bocsánatot kértek, azzal védekeztek, hogy a képet a román köztévé (TVR) egyik riportjából vették át, amihez a csatorna hozzájárult. Ion feladata a miniszterelnök szerint, hogy a közösségi médiából összeszedje, és a kormány felé közvetítse a romániai polgárok igényeit.

Nyitókép: Pixabay 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
röviden
2024. március 06. 15:16
Majd ha átáll...:)
MyOp
2023. március 07. 08:41
Helyben vagyunk.
Thanos
2023. március 07. 07:28
Románnak lenni nem nemzetiség, hanem szakma.
zara
2023. március 06. 22:12
nekik legalább van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!