Tinédzserek gyilkoltak meg egy 12 éves lányt Németországban

2023. március 14. 19:29

Az áldozat ismerte a gyilkosait, akik több késszúrással végeztek vele.

2023. március 14. 19:29
null

Beismerő vallomást tett az a két, 12 és 13 éves német diáklány, akik több késszúrással meggyilkolták szintén 12 éves társukat, Luisét az észak-rajna-vesztfáliai Freudenbergben szombaton – közölték a hatóságok kedden.

A rendőrség és az ügyészség kedden közös tájékoztatón jelentette be, hogy az áldozat ismerte a gyilkosait. Mivel a gyanúsítottak még gyerekek, ez azt is jelenti, hogy büntetőjogilag nem felelősségre vonhatók – közölte Mario Mannweiler koblenzi főügyész.    

A hatóságok hétfőn közölték, hogy a diáklány bűncselekmény áldozata lett. A rendőrség a bűntény helyszínének többszöri átfésülése ellenére sem találta meg eddig a gyilkos fegyvert. A 12 éves diáklány holttestére vasárnap találtak rá egy bicikliút mellett.

Luisét utoljára  szombat délután látták élve Freudenbergben, amikor egy barátjától tartott hazafelé.   

 Az eltűnt lány felkutatására a rendőrség mellett nyomkereső kutyát és hőkamerával felszerelt helikoptert is bevetettek, de nem találták meg. A két tizenéves lány azután vált gyanússá a nyomozóknak, hogy első alkalommal tett vallomásuk több ponton is ellentmondott más szemtanúk vallomásának. A második kihallgatás alkalmával, – amelyre pszichológus és gondviselőjük jelenlétében került sor – a hatóságok szembesítették a lányokat az ellentmondásokkal, akik a kihallgatás végén beismerték tettüket.   

„Még 40 év szolgálat után is van, amitől eláll az ember szava” – mondta az esetről Jürgen Süs, a koblenzi rendőrség helyettes vezetője. Hendrik Wüst tartományi miniszterelnök azt mondta, felfoghatatlan és hátborzongató, ami történt.

(MTI)

Nyitókép: Thomas Frey / DPA / AFP

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nuttika
2023. március 15. 16:14
Az áldozat egy szőke kislány, kíváncsi lennék, hogy a gyilkosok németek, vagy új németek. https://news.italy24.press/temp/resized/medium_2023-03-14-e8e14ec107.jpg
XTRO
2023. március 15. 11:13
Azért a gyilkos német diáklányok neve érdekes lehetne.. az anyanyelvükről nem is beszélve.
Odone Ricci
2023. március 15. 08:14
Két 12 éves lány és késsel járkál, ráadásul ismeri az emberi anatómiát, tudják, hol kell halálosan szúrni a késsel. Megdöbbentő, hogy egyre inkább alacsony a bűnözők életkora. Régebben legfeljebb megverték volna lánytársukat pl. féltékenységből, de ilyen brutális tettekre nem vállalkoztak. Az ok lehetett féltékenység, ez a Luise leány a cikk szerint "barátjától" jött el és indult hazafelé. A szülők kb. 3 óra után kezdtek aggódni érte, írja a német híradás. A késelő lányokat intézetbe vitték, de nem tudni, kik a szülők . Ez mindig top secret náluk.
Krupp Skya
2023. március 15. 05:38
Antifa teanagerek voltak, a 12 éves meg fasiszta 12 éves volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!