Cseh újságíró kesereg: Nagy kár, hogy a prágai kormány nem úgy beszél és nem úgy cselekszik, mint Orbán Viktor

2023. március 07. 08:12

Daniel Vidláknak nagyon tetszett a miniszterelnök azon kijelentése, hogy „nem gondolhatunk az ukránokra ugyanúgy, mint a magyarokra”.

2023. március 07. 08:12
null

A Hlavné správy szlovák oldal felületén megjelent egy cseh nyelvű cikk a cseh Daniel Vidlák tollából, miszerint, akár tetszik, akár nem tetszik valakinek Orbán Viktor miniszterelnök, nem lehet elvitatni tőle az igazságot, amikor azt mondja: „Nem gondolhatunk az ukránokra ugyanúgy, mint a magyarokra. Ez a dolog lényege. Együtt érzünk az ukránokkal, segítjük őket, mindent megadunk nekik, amit csak tudunk, de egy dolgot nem tehetünk: az ő érdekeiket a sajátunk fölé helyezni. Ukrajna érdekei soha nem írhatják felül Magyarország és az emberei érdekeit. Nem fogjuk magunkat tönkretenni senki érdekeiért.”

Megjegyezte ennek kapcsán,

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanyar
2023. március 07. 18:58
Sajnálatos, de el kell ismerni, hogy rendszeresen van egy hülye a világban, aki élteti Orbánt, és az orbáni sajtó ebből azonnal hírt kreál.
olajfa1
2023. március 07. 11:38
"TETSZETTEK VOLNA MEGTANULNI VÁLASZTANI" kedves cseh választók!...
buvu
2023. március 07. 11:37
A cikknek nem ez volt az igazi mondanivalója, de mind1. A szerző (Vidlák) viszonylag pontosan (sztem tű pontosan) és logikusan levezeti a helyzet és ebből a cikkből lett idézve Orbán álláspontja. Miközben a cikk mondandója gyakorlatilag annyi volt, hogy Kína és az USa háborúja zajlik, dűlőre akarják vinni, ki a főnök (mindeközben degeszre keresik magukat) A harcra most egy szláv konfliktust használnak, melynek hamarosan vége, mert mindkét oldalon kifogyott a muníció, fel kell tölteniük a készleteket, ez eltart egy ideig. Kína nem fogja engedni, hogy Oroszország veszítsen, mert 4200km a közös határszakaszuk, nem kívánnak nato seregeket látni a határ mentén. Észak Kórea seregei ugrásra készen állnak, Latin - Amerikának és Afrikának bőven van törleszteni valója Amerikával és a nagyhatalmakkal szemben. Esztelenség volt nyíltan a Kína - Orosz törekvéssel szembe menni.
Isten jobb keze
2023. március 07. 11:28
Mandi miért kell ennyire szopnod Orbán fa@át ?? A legtöbb cikked itt rólaszól, ami persze mégsem közelíti a valóságot, kegtöbb ferdített, csupán azért hogy jobb szinbe tüntesse fel az Istened! Buta..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!