A lábai után a kezeit is amputálták az olimpiai bajnoknak

2023. február 15. 21:00

A 2006-os torinói olimpia bajnoka valószínűleg egy szabadtéri jégrevü előadáson, a -20, -25 fokos hidegben betegedett meg.

2023. február 15. 21:00
null

Roman Kosztomarovról egyre rosszabb hírek érkeznek. Az orosz jégtáncost január 9-én szállították súlyos tüdőgyulladással kórházba, ahol – ismeretlen okból – valami durva fertőzést szedett össze. Állapota borzalmas, s ki tudja, mi lesz a vége – tájékoztatott a hírről szerdán az Origo.

A 2006-os torinói olimpia bajnoka valószínűleg egy szabadtéri jégrevü előadáson, a -20, -25 fokos hidegben betegedett meg.

Állapota olyan válságos volt, hogy a kórházban lélegeztetőgépre kellett tenni, s két hétig nem volt eszméleténél.

A kétgyermekes apának a lábai megcsonkítása után kedden mindkét kézfejét is amputálni kellett.

„Volt valami egyelőre beazonosíthatatlan kiváltó ok, lehet, valami speciális vírus, ami ezt az összeomlást okozta. Egyelőre, mivel a helyzet nagyon bonyolult és értelmezhetetlen, szinte lehetetlen prognózist adni,hogy mi várható” – jelentette ki az orvos.

Nyitókép: Goh Chai Hin/AFP

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krampus
2023. február 17. 02:25
Csoro inkabb majd meg akar halni, ha egyaltalan felepul. Meg WC-zni se fog tudni egyedul. Ahhh, ez mar nem elet! Addig eljen az ember, amig emberhez meltoan tud elni. Amikor mar mas kell a feneket is kitorolje vagy pelenkazza, az mar nem elet, csupan egy vegetacios korszak.
Ólat a trolloknak
2023. február 16. 09:57
A Streptococcus pyogenes baktérium néhány törzse fehérjebontó enzimeket termel, és nagyon gyorsan, a fertőzés után néhány órával már visszafordíthatatlan változásokat képes előidézni. Ilyen fertőzéseket a legtöbb esetben kórházi törzsek szoktak okozni, jellemzően súlyos állapotú, legyengült immunrendszerű betegeken. A sportoló valószínűleg elkapott egy súlyos vírusos tüdőgyulladást, és a kórházban a kanülökön keresztül támadta meg a baktérium. "A baktérium gyors szaporodásnak indul, toxinokat, méreganyagokat bocsát ki, amelyek: közvetlen szövetelhalást okoznak, gátolják a szöveti keringést, bomlástermékeket bocsátanak a szövetekbe, ami még jobban felgyorsítja a baktérium-szaporodást, és akár sokkos állapot kialakulásához vezethet. Az első jel a bőrön megjelenő kisebb, vöröses, fájdalmas folt, duzzanat. Ez viszonylag gyorsan átalakul igen fájdalmas bronz-bíborvörös színű folttá, mely gyorsan növekszik. A folt központja megfeketedik, elhal. A bőr megnyílik, váladékozik. A seb olyan gyorsan terjed, hogy órák alatt zajlik le mindez (!) Jellemző tünet lehet a fáradékonyság, rossz közérzet, láz, izzadás, hányinger, szédülés, általános gyengeség végül sokkos állapot. Kezelés nélkül gyorsan beáll a halál. " "A terápia erős antibiotikumokkal történő kezelés, azonnal, és intravénás úton. Műtét is szükséges általában a fertőzött területek megnyitásához, és az elpusztult szövetek eltávolításához. Egyes esetekben segíthet még a betegnek adott, donortól származó immunglobulin (antitestek) beadása a fertőzés leküzdésére. Bőrszöveti graft (átültetett szövet) alkalmazása is szükséges lehet a fertőzés leküzdése után. Ha valamelyik végtag fertőződik, felmerülhet az amputáció szükségessége. Ha a kitenyészett baktérium anaerob (oxigén-kerülő), akkor alkalmazható a hiperbár oxigénterápia néven ismert kezelési eljárás is. "
Brandon the great Negro
2023. február 16. 08:42
Hajlam kell rá. 0,00033 százéka az embereknek ilyen.
flesh ripper
2023. február 16. 07:41
Egy kemény sportoló, aki egész életében komoly fizikai fájdalmakat, gyötrést volt képes eltűrni, lelkileg - remélhetőleg -, szintén annyira acélos, annyira erős, hogy túléli ezt a rettenetes traumát. Adjon a Jóisten neki sok erőt és találjon megoldást életére, találjon szerető, segítő, szolidáris társat, családtagokat, barátokat, közösséget. Én, valamikori katonaként, láttam, ismerek sok súlyos esetet. A sérült, megrokkant bajtársak között, a legtöbben képesek összeszedni magukat és akár sikeres civil életet élni. Rengeteg manapság a high-tech segédeszköz. Szuper művégtagok, járművek, akár szofisztikált vezérlésű műkezek. remélem, hogy a Roman is részesül minden lehetséges segítségben. Elsősorban, pszichológiai támogatásban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!