Feltételes szabadlábra helyezték Eva Kaili élettársát

2023. február 24. 09:46

Az Euractiv értesülései szerint a szocialista Kaili azonban továbbra is börtönben marad.

2023. február 24. 09:46
null

Ahogy arról a Mandiner korábban már beszámolt eredetileg „csak” 1,5 millió euróról szóltak a hírek, amikor december 9-én letartóztatták görög szocialista EP-képviselőt, Eva Kailit, akit azzal vádolnak, hogy pénzt fogadott el Katar és Marokkó politikusaitól annak érdekében, hogy számukra kedvező irányban befolyásolja a döntéseket az EP-ben. Ez azonban úgy néz ki, hogy csak a pénzzel teli jéghegy csúcsa.

Francesco Giorgi, az Európai Parlament volt alelnökének, Eva Kailinak az élettársa kiszabadult a börtönből, de elektronikus karperecet fog viselni – tájékoztatott a hírről pénteken az Euractiv.

Francesco Giorgiról annyit lehet tudni azon túl, hogy Eva Kaili élettársa, valamint a 2 éves kislányuk apja, hogy a brüsszeli korrupciós botrány egyik feltételezett kulcsszereplője. Kaili továbbra is őrizetben van.

Bármilyen meglepőnek is hangzik, Kaili reakciója Giorgi kiszabadulására nem volt pozitív.

„Nyilvánvaló, hogy a belga büntető igazságszolgáltatási rendszer jutalmazza a bűnösségüket beismerő bűnözőket, és szétveri azokat, akik ártatlanságukért küzdenek, intézményesen lenézve az ártatlanság vélelmét, az európai jogi kultúra egyik alappillérét” – nyilatkozta Eva Kaili ügyvédje, Mihalisz Dimitrakopulosz.

Nyitókép: STR / EUROKINISSI / AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kekec54
2023. február 24. 14:01
Elfogja ütni egy autó hamarosan.
Karbantartó9
2023. február 24. 11:28
Igen, gondoltuk, hogy megbocsátanak maguknak.
Gonella
2023. február 24. 11:25
kiengedték takarítani?
mokány
2023. február 24. 11:24
Megöl a disznófejű nagyúr , megöl , ha hagyom , .... az aranyo ült , yaz aranyon ... ADY ENDRE
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!