Szakértők legkevesebb egymillió halálesetet jósolnak idén Kínában

2023. január 03. 10:39

A Reuters szerint Kína jócskán alábecsüli a koronavírus súlyosságát.

2023. január 03. 10:39
null

A kínai állami média kedden lekicsinylően számolt be az országon végigsöprő koronavírus-hullámról. Kína tudósai várhatóan még a nap folyamán tájékoztatást adnak az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) a vírushelyzet alakulásáról – tájékoztatott kedden a Reuters.

A kínai külügyminisztérium „egyszerűen ésszerűtlennek” minősítette az egyes országok által bevezetett beutazási korlátozásokat, mondván, hogy azok „nem rendelkeznek tudományos alapokkal”.

A lap azonban ezzel ellentétben másról tájékoztatott. Mivel a vírus ellenőrizetlenül terjed, a temetkezési irodák a szolgáltatásaik iránti kereslet megugrását jelentették, és

a nemzetközi egészségügyi szakértők legalább egymillió halálesetet jósolnak Kínában az idén.

Kína hétfőn három új COVID halálesetet jelentett, így a járvány kezdete óta hivatalosan 5253-ra emelkedett a halálos áldozatok száma.

A Reuters szemtanúja szerint az egyik sanghaji kórház sürgősségi osztálya kedden zsúfolásig megtelt betegekkel.

Nyitókép: li xin / XINHUA / AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2023. január 03. 17:38
Tavaly mennyi haláleset volt?
Andilla
2023. január 03. 17:33
Van még valaki, aki komolyan beveszi ezt az újabb, kamu rettegtetést?
pandalala
2023. január 03. 15:21
Tajvanon is meglódultak a regisztrált fertőződések .. (25000/nap)
Akol Peter
2023. január 03. 12:14
Ha a Svéd covid statisztikai példából indulunk ki. Ahol nem volt központilag szervezett oltás és nem rosszabbak az eredmények mint a többi EU országban. Meg amit a cikk jósol, hogy: 1 millió is lehet az áldozat. Akkor az ott lévő 1200 millió (azaz 1.2 milliárd) emberből ez még a halálozási statisztikában sem fog meglátszani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!