WHO-főigazgató: rendkívül aggasztóak a súlyos kínai járványhullámról szóló értesülések

2022. december 21. 22:22

Az Egészségügyi Világszervezetnek további információkra van szüksége, hogy átfogó képet tudjon alkotni a járványhelyzetről.

2022. december 21. 22:22
null

Az Egészségügyi Világszervezetet (WHO) rendkívül aggasztják a Kínából érkező értesülések, amelyek a „zéró-Covid” néven ismert pekingi szabályozás enyhítése óta súlyos koronavírus-járványhullámot jeleznek – jelentette ki szerdán Genfben Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója.

Hangsúlyozta mindazonáltal, hogy a WHO-nak további információkra van szüksége elsősorban a kórházakban, illetve az intenzív osztályokon kezeltekről, hogy átfogó képet tudjon alkotni a járványhelyzetről. „A WHO-t rendkívül aggasztja a helyzet alakulása Kínában, tekintettel a súlyos megbetegedések növekvő számára” – mondta Tedrosz.

Kijelentette azt is: a pandémia globális csúcsidőszakához képest 90 százalékkal visszaesett ugyan a halálozások száma, de

még mindig túl sok a bizonytalanság a vírussal kapcsolatban ahhoz, hogy a járvány végére lehessen következtetni.

Michael Ryan, az ENSZ egészségügyi szakosított szervezetének veszélyhelyzeti igazgatója szerint a kínai esetszámok rohamos emelkedéséért nemcsak a szigorítások feloldása tehető felelőssé, hanem az is, hogy más országokhoz viszonyítva Kínában alacsonyabb a 60 év feletti lakosság átoltottsága, ráadásul

a kínai vakcina hatásossága mintegy 50 százalék körül van.

„Ez egyszerűen nem elegendő védelem egy olyan népes országban, mint Kína, ahol olyan sok a rizikócsoportba tartozó ember”  – mondta Ryan. Hozzátette, hogy a pekingi vezetés az utóbbi hetekben drámai mértékben fokozta oltási kampányát. Kína eddig nem engedélyezte a szervezetbe genetikai információt juttató, úgynevezett hírvivő RNS (mRNS) technológiára épül nyugati oltóanyagokat.

(MTI)

Nyitókép: Koki Kataoka / Yomiuri / AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Armageddon
2022. december 22. 06:26
Kínai belügy, s jól leszarjuk!
fado
2022. december 22. 04:47
Nehéz idők
Backstab
2022. december 22. 03:02
A f a s z o m beletek. Dogoljon meg mind.
pipa89
2022. december 22. 02:13
A WHO egy gittegylet Bill & Melinda Gates privát irányítása alatt, Klaus Schwab-i "magasságban". The Lancet brit orvosi szaklap szerint -2022. Jülius - a Covid-19-et - egy jenki biolaborban hasították és a vuhani laborba szállították zsíros jenki petrodollárért, ahonnan "véletlenül" kiszabadult. A WHO és a ciprusi eü-i biztos "nem direkt" bagatellizálta el az amúgy kezdettől fogva pandémiaként viselkedő vírust és Ursulánk "véletlenül" oltatta le épp Pfeizerrel egész Európát. Anyám a 4. után ment el tűdőrákban, a keresztanyám egy évvel korábban... EZ NEM ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLET. EZ ÖSSZEESKÜVÉS GYAKORLAT.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!