Ismét heves ágyútűz alatt az ukrán atomerőmű, a felek egymásra mutogatnak

2022. november 20. 15:21

A NAÜ főigazgatója szerint támadás felelősei „a tűzzel játszanak”. 

2022. november 20. 15:21
null

Az ENSZ nukleáris megfigyelőszervezete, a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) elítélte az orosz ellenőrzés alatt álló zaporizzsjai atomerőmű elleni támadást – számolt be a The Guardian. Az ágyúzásról először a TASZSZ orosz állami hírügynökség adott hírt,

eszerint 12 lövedék érte az erőművet.

A szervezet főigazgatója szerint a szombat éjjel és vasárnap reggel a térségben történt erőteljes robbanások felelősei „a tűzzel játszanak”. A vezetők elmondták a NAÜ szakértőinek, hogy az erőmű egyes épületeiben, rendszereiben és berendezéseiben károk keletkeztek, de egyelőre egy olyanban nem,

amelyik kritikus lenne a biztonság és a védelem szempontjából.

Rafael Mariano Grossi, a NAÜ főigazgatója elmondta: „A tegnapi és a ma reggeli hírek rendkívül nyugtalanítóak. Robbanások történtek ennek a jelentős atomerőműnek a helyszínén, ami teljesen elfogadhatatlan. Bárki is áll emögött, azonnal véget kell vetni ennek. Ahogy már sokszor mondtam, a tűzzel játszanak!”

Nyitókép: MTI/AP/Planet Labs PBC

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2022. november 20. 19:33
.
Dezsőke
2022. november 20. 19:18
békét
elfújta az ellenszél
2022. november 20. 18:34
''Bárki is áll emögött'' Na mégis ki lehet, te takonyagyú? Semmirevaló üres frázisokat bárki tud eregetni
Takagi
2022. november 20. 17:33
Nagy baj lesz ebből. Elszabadultak a debil ukránok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!