Katar megsérti az alapvető emberi jogokat – LMBTQ-támogató világhírű énekes arról, hogy fellép-e a FIFA-világbajnokságon

2022. november 14. 17:51

Dua Lipa leszögezte, majd akkor ellátogat Katarba, amikor az teljesítette az emberi jogi ígéreteit.

2022. november 14. 17:51
null

Dua Lipa tagadja a vb-részvételt, Katart pedig felszólítja, hogy teljesítse emberi jogi ígéreteit – írta meg a Rolling Stone. „Jelenleg sok spekuláció kering arról, hogy fellépek a katari világbajnokság megnyitó ünnepségén. Nem fogok fellépni, és soha nem is tárgyaltam arról, hogy fellépjek” – írta az énekes. Hozzátette, Angliának a távolból fog szurkolni.

Hozzászólásában sürgette Katart, hogy foglalkozzon az emberi jog sértésekkel. Amióta 2010-ben a FIFA Katart választotta a 2022-es rendező várossá, egyre nagyobb aggodalomra ad okot a migráns munkavállalókkal szembeni rossz bánásmód, akik a munkaerő 90 százalékát teszik ki – jegyzi meg a PBS. A jelentések szerint 6500 vendégmunkás halt meg azóta, hogy Katar megkapta a rendező ország státuszt. Katarban az azonos neműek kapcsolatai és tevékenységei kriminalizálva vannak, és a régióból származó nőknek a férfi gyámoktól kell engedélyt kérniük az utazáshoz, a munkavállaláshoz és a házasságkötéshez. A szólásszabadságot is korlátozzák.

– tette hozzá posztjában Dua Lipa.

Dua Lipa és az LMBTQ

Az énekes többször, több koncerten, fesztiválon és menetelésen felszólalt már az LMBTQ emberek mellett. Például 2019 áprilisában azzal fejezte ki támogatását a brunei LMBT-jogok mellett, hogy bojkottra szólított fel az akkori brunei szultán, Hassanal Bolkiah szállodai érdekeltségei ellen, miután Bruneiben hatályba lépett a homoszexualitást halállal büntető büntető törvénykönyv.

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viktor76
2022. november 16. 00:04
Kurvára nem érdekel senki szexualitása, magánügy. Főleg ne tolják a pofámba 24 órában.
Reszelő Aladár
2022. november 15. 16:12
Az abortusz az ugye belefér?
Karbantartó9
2022. november 15. 13:42
Ez is csak egy fizetett kirakati toprongy! Nem lesz szegényebb nélküle a VB! (Hihetetlen, hogy az ilyen szellemi absniclik is elkezdenek pofázni a csőüres agyukkal)
sal.josef.klein
2022. november 15. 13:15
Itt az ideje a zeneipart, szórakoztatóipart, a filmipart visszahódítani, és azoknak lehetőséget adni, akik minimum ilyen tehetségesek, de normálisok. Nehogy már ezek, főleg ne a drogos hollywoodi banda ossza le a lapot és befolyásolják a következő nemzedéket. Itthon egy bástyát már sikerült bevenni, a színészoktatás végre nem a társadalmat rombolni akaró komcsi-libsi propagandisták kezében van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!