Spanyol sajtó: az új izraeli kormány magyar mintára vonja meg az igazságszolgáltatás függetlenségét

2022. november 03. 09:10

Az ABC News szerint a zsidó felsőbbrendűek támogatása kulcsfontosságú Netanjahu számára a kormányalakításhoz.

2022. november 03. 09:10
null

Az ABC beszámolt arról, hogy az exit poll adatok és a szavazatok 90 százalékos összesítése alapján várhatóan Benjamin Netanjahu alakíthat kormányt Izraelben. Alberto Spektorowski politológus véleménye szerint a felálló kormány első lépései közé tartozik majd, hogy Lengyelország és Magyarország mintájára megvonja az igazságszolgáltatás függetlenségét,

ezzel érve el, hogy ne legyen bírósági autoritás a Netanjahu elleni korrupciós perben.

Spektorowski szerint a választás eredménye azt mutatja, hogy „Izraelben, mint Európa sok más országában, nagyon erős a radikális populista jobboldal”. 

Kép forrása: MTI/EPA/Flash 90 pool/Yonatan Sindel

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vesalius
2022. november 04. 07:15
Bár az ABC nem maga a spanyol sajtó, a tünet jellegzetes: a valóságot kényszerképzetes fantáziavilág helyettesíti. Ebből generálódik a döntések és cselekvések sorozata. Birodalmak buktak bele, ránk hagyva romjaikat, köztük maradvány figurákat, akik más néven igyekeznek újjá építeni saját létalapjukat. A baj, hogy a fegyverek a kezükben vannak - s igaza annak van, aki érvényesíti akaratát.
Brandon the great Negro
2022. november 03. 16:17
A bírókat is Orbán küldte az amerikai nagykövethez. #balfax
Wezuv
2022. november 03. 14:33
Süket duma...
nemecsekerno_007
2022. november 03. 13:13
Az izraeli kormány fasiszta. Hát baszd meg, ezt is megértük. :)))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!