Mintegy száz meztelen migránst fogtak a török-görög határon (fotó)

2022. október 15. 19:54

A görög bevándorlási miniszter az eset kivizsgálását várja Ankarától.

2022. október 15. 19:54
null

A görög rendőrség egy 92 illegális bevándorlóból álló csoportot fogott el pénteken Görögország északkeleti felében, az Évrosz határfolyó mentén – írta a Reuters.

A hírportál ismertette, hogy a csoporttagjai mind férfiak, akikre a görög rendőrök meztelenül bukkantak rá. Közülük néhányan meg is sérültek. Az egyelőre még nem derült ki, hogy a férfiak hol és hogyan veszítették el a ruháikat – tették hozzá.

 Az előkerült bizonyítékok alapján a migránsok gumicsónakkal, Törökországból érkeztek a folyón át a görög területre – közölte a rendőrség.

Görög bevándorlási miniszter: Az ilyen bánásmód a civilizáció szégyene

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlási miniszter szombaton Twitter-oldalán egy felvételt is közzétett az esetről, amelyen a teljesen pucér férfiakat lehetett látni.

A tárcavezető Törökországot hibáztatta a történtekért,

az ilyen bánásmódot pedig „a civilizáció szégyenének nevezte”. Megjegyezte, hogy az eset kivizsgálását várják Ankarától.

A Magyar Tvirati Iroda úgy értesült, hogy az incidens idején az EU határvédelmi szervezetének, a Frontexnek a munkatársai is a helyszínen voltak. A Frontex egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

A görög bevándorlási miniszter vonatkozó bejegyzését alább tekinthetik meg:

Nyitóképünk illusztráció az érintett területről.

 

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
eusebius
2022. október 16. 14:59
Látjátok, hogy félti mindegyik a nyers húst azon a kietlen, bozótos, akadós vidéken? Ezért nem szabad lenyisszantani a hegyét. Egyébként az araboknál hatalmas szégyen a nyilvános meztelenkedés, még egymás előtt is bújkálnak, bokszos öltözők, a piszoár nagyon ritka. Ez egyfajta török megalázás lehetett.
fogas paduc
2022. október 16. 11:24
Hát, a muszlim vallásúaknak ez elég nagy megszégyenítés.
Agnieszka
2022. október 16. 10:57
Tragédia. Ennyit nem érhet meg, h. eljussanak Németországba.
masikhozzaszolo
2022. október 16. 10:42
Valami nem kerek ebben a történetben. Ezek nem szoktak szakáll nélkül lenni. Egyébként nem ritka az az eset, hogy a határátlépéskor motozás van. És az sem, ha valaki szolgáltatás ellenében lépheti át a határt. Ma már ez nem korlátozódik nőkre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!