Újra közlekednek az autók és vonatok a Krími hídon

2022. október 09. 18:17

A stratégiai jelentőségű úton szombat hajnalban történt robbanás.

2022. október 09. 18:17
null

A stratégiai jelentőségű úton szombat hajnalban történt robbanás, akkor a kétszer két sávos híd egyik fele leszakadt és megrongálódott a vasúti sín is. Orosz források szerint az épen maradt oldalon egyelőre csak személyautók közlekedhetnek, a teherjárműveket kompok viszik át a másik oldalra – számolt be a HVG.

Közben azt is bejelentették, hogy felújították a vasúti forgalmat is.

Ehhez előbb el kellett szállítani a pályáról azt a kiégett üzemanyagszállító szerelvényt, amely a szombat hajlani robbanás következtében gyulladt ki.

A Kercsi híd 19 kilométer hosszú és ez az a fő útvonal, amellyel ellátják a Krím lakosságát, illetve a Dél-Ukrajnában harcoló orosz erőket. A hídnak komoly szimbolikus jelentősége is van, amikor megnyitották az utat, Vlagyimir Putyin orosz elnök hajtott át elsőként oroszorszégból a Kírmbe.

Nyitókép: MTI

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2022. október 10. 07:13
'amikor megnyitották az utat, Vlagyimir Putyin orosz elnök hajtott át elsőként oroszorszégból a Krímbe.' Teherautóval, jogsi nélkül.
Senki Alfonz
2022. október 09. 20:11
Melyik agyhalott írta itt két napja, hogy legalább egy évig tart a rendbehozás??? Nem a MÁV sebességével történik a javítás, ahogyan most Nyékládháza és Kistokaj állomások között néhány cigány ráérősen kapirgálja a beton talpfákat!!!!!
matykox
2022. október 09. 20:06
Ugyan. Egy héten belől ugyanúgy megy hadtáp, mint eddig. Az utászok rendbe teszik, amit lehet, és a forgalom ezentúl a "szigorúan ellenőrzött vonatok" menetrendjét követi.
jánosbácsi
2022. október 09. 18:53
Kétéltű jármű használata kötelező!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!