Most már a békére kell koncentrálnunk

2022. szeptember 20. 07:25

Ennek szolgálatába kell állítani az ENSZ Közgyűlését ahelyett, hogy narratívákat versenyeztetve eszkalálnánk a konfliktust.

2022. szeptember 20. 07:25
null
Szijjártó Péter
Szijjártó Péter

„Bármennyire szeretik vagy nem szeretik az európai politikusok, a világban kétségtelenül van egy kialakult kép, miszerint az Ukrajnában zajló háború hatásainál még erősebbek a szankciók hatásai. Ez azt jelenti, hogy az előttünk tornyosuló kihívások valódi oka nemcsak a háború, hanem az arra adott szankciók.

Kilépve az európai buborékból egyértelműen látható, hogy a világ nagy részén már kialakult ez a gondolkodásmód, mivel az országok szenvednek a szankciós politika hatásaitól.

Az európai uniós kollégák most arra akarják felhasználni az ENSZ Közgyűlését, hogy megfordítsák ezt a gondolkodásmódot és meggyőzzék az országokat a szankciók helyességéről. Ez azonban időpocsékolás. A világ valamennyi országa a bőrén érzi a szankciók gazdasági hatásait, ami világosan kijelöli a célt: most már a békére kell koncentrálnunk.

Ennek szolgálatába kell állítani az ENSZ Közgyűlését ahelyett, hogy narratívákat versenyeztetve eszkalálnánk a konfliktust.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. szeptember 20. 17:08
Nyugat csak haboruban erdekelt, ugyhogy ok nem fognak bekerol targyalni
Zolcsika
2022. szeptember 20. 12:04
A háborús szankciók csak része a problémának. Az infláció már 2021 őszén megindult a gazdasági válság sem a háború miatt van. Az csak lökött egyet az egészen.
csjanos
2022. szeptember 20. 11:40
EGYETÉRTEK...békéröl beszélni...minél előbb...
foldizs
2022. szeptember 20. 10:40
Már megint sikerült úgy beszélni a háborúról, mintha az csak úgy lenne. Petike az orosz barátait képviseli, nem Magyarországot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!