Egyre jobban érződik az uniós szankciók hatása: globális gázkartellt hozna létre Moszkva és Teherán

2022. augusztus 26. 22:22

Több szakértő szerint Teherán és Moszkva mellé idővel Katar is csatlakozhat majd.

2022. augusztus 26. 22:22
null

Június végén Teheránba látogatott Vlagyimir Putyin. Sajtóértesülések szerint a tárgyalás eredménye egy globális gázkartell megteremtésének terve. Több szakértő úgy vélekedik, hogy Teherán és Moszkva mellé idővel Katar is csatlakozhat majd.

„A jelenlegi Öböl-menti Exportáló Országok Fórumából (GECF) kinövő gáz-OPEC az elkövetkező években lehetővé tenné a globális gáztartalékok kereskedelmének koordinálását és

 – közölte Simon Watkins, az oilprice.com pénzügyi újságírója.

A világ legnagyobb gáztartalékával rendelkező országok klubjának első, illetve a második helyét elfoglalva – Oroszország valamivel kevesebb mint 48 000 milliárd köbméterrel, Irán pedig közel 34 000 milliárd köbméterrel – a két ország ideális helyzetben van a szövetség létrehozásához – tette hozzá Watkins.

Nyitókép: MTI

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tombola
2022. augusztus 31. 23:33
Már annyira rossz lenne a helyzet, hogy így kell magyarázni? Mint, aki fél a sötétben, és hangosan bátorítja magát, hogy nem kell félni.
Ben Jeremiah
2022. augusztus 27. 08:53
B+ Ez az eu vezetés olyan hülye, hog yoperát kellene róla írni. Sikerült összeterelni a világ energiahordozóinak birtokosait, úgy, hogy az ellenségünkké tettük. (Akik amúgy a barátaink voltak, és az energiahordozóknak köszönhetően lett az eu civilizáció olyan, amilyen...)
Dezsőke
2022. augusztus 27. 08:23
békét
stug
2022. augusztus 27. 07:24
Még egy, újságírók által vizionált szövetség - semmiféle valódi hatással. Mit csinálnak majd, együtt fáklyázzák az eladhatatlan készleteket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!