Putyin az alkoholizmus elleni harcról: Semmit sem szabad tiltani, az árakat is fölösleges emelni

2022. augusztus 17. 16:00

Az orosz államfő szerint azok az érvek is primitívek, amelyek szerint „a férfiak isznak, és ez a jövőben is így lesz”.

2022. augusztus 17. 16:00
null

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint az alkoholizmus elleni küzdelemben „semmit sem szabad tiltani, az árakat is fölösleges emelni”, mivel inkább az egészséges életmódot kell támogatni. Az államfő szerint azok az érvek is primitívek, amelyek szerint „a férfiak isznak, és ez a jövőben is így lesz”.

Putyin szerdán Alekszandr Avdejevvel, Vlagyimir régió megbízott kormányzójával tartott videókonferencián kiemelte: semmit sem szabad tiltani ezen a területen, és nem szabad emelni az árat és a jövedéki adót sem. Az államfő szerint vannak egyszerű, de nagyon hatékony megoldások az alkoholizmus problémájának leküzdésére, és ezt az elmúlt évek gyakorlata is mutatja.

Szükséges az egészséges életmód népszerűsítése.

Csak foglalkozni kell vele, nem szabad feladni, nem szabad azt gondolni, hogy ez másodlagos: ha más ember tovább iszik, akkor ő is” – mondta az elnök.

„Nem, ez nem ilyen primitív és egyszerű, csak foglalkoznunk kell vele. Az összes intézkedés közül az egészséges életmód népszerűsítése nagyon fontos” – hangsúlyozta, hozzátéve: a propaganda önmagában nem elég. Fejleszteni kell a régió sportinfrastruktúráját, és kellő figyelmet kell fordítani a kulturális létesítményekre – idézi az államfőt a TASZSZ orosz állami hírügynökség. 

Fotó: SERGEI ZHUKOV / ITAR-TASS / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. augusztus 18. 10:19
Az alkoholizmus egyéni szoc probléma, az amcsik is csak azért küzdöttek ellene szemforgató módon, hogy a feketekereskedelmet feldobják, csak a haszonról szólt. Oroszoknak megmondani, hogy ne igyanak? Ennyi erővel győzködheted a füvet, hogy ne legyen zöld, meg az eget, hogy ne legyen kék.
Reszelő Aladár
2022. augusztus 18. 09:00
Igen. Valaha az USA is ilyen volt. Az egyéni felelősségvállalás hazája. A te döntésed, a te életed, a te felelősséged. Mostanra meg ott tartunk, hogy a progresszívek követelnek mindenféle tiltást, legyen szó alkoholról, húsról, gyerekvállalásról. A nyugat helyet cserélt a kelettel. Vagy a kelet mindig is ott volt, csak a nyugat hülyült meg.
Illieral
2022. augusztus 17. 19:03
Egészséges életmód népszerősításe tényleg fontos, de kurvára nem hülyeség az alkoholhoz való hozzáférést is durván koráltozni, szocializmusban nálunk is ittak a munkások, mint állat, mára azért jobb a helyzet.
Nannyó
2022. augusztus 17. 17:57
Én azt láttam, hogy a családi példa hatékony tud lenni az alkoholizmus ellen. Régi szomszédunk kőkemény piás volt, a három fia közül egy sem az. Távoltartják magukat mindenféle italos társaságtól is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!