Rasszizmus miatt távolították el posztjáról a WHO egyik igazgatóját

2022. augusztus 30. 11:11

A japán Kaszai Takesi a vádak szerint faji, gazdasági és társadalmi alacsonyabbrendűségről beszélt.

2022. augusztus 30. 11:11
null

Eltávolították posztjáról Kaszai Takesit, a WHO nyugat-csendes-óceáni igazgatóját miután a szervezet több dolgozója is rasszizmussal vádolta meg – derül ki az AP amerikai hírügynökség birtokába került belső levelezésből. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nyugat-csendes-óceáni igazgatóját hónapokkal az után távolították el posztjáról, hogy az AP amerikai hírügynökség kiderítette, hogy

a szervezet több tucat munkatársa tett bejelentést ellene etikátlan, abuzív és rasszista megnyilvánulásai miatt.    

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a szervezet főigazgatója múlt hét pénteken tájékoztatta a dolgozókat Kaszai távozásáról, valamint elmondta, hogy a munka folytonossága érdekében Manilába utazik Jakab Zsuzsanna főigazgató-helyettes. A WHO közleményében tudatta, hogy nem tudni, Kaszai meddig lesz távol hivatalától, a vizsgálat folytatódik.

Ez az első alkalom, hogy ilyen magas beosztású tisztviselőt távolítanak el posztjáról.  

Kaszai nem reagált a megkeresésekre, korábban azonban tagadta, hogy rasszista megjegyzést tett volna.   

Mérgező légkör alakult ki a hivatalban

 A hírügynökség januárban számolt be arról, hogy a WHO mintegy 30 dolgozója tett bejelentést arra panaszkodva, hogy Kaszai vezetése alatt mérgező légkör alakult ki a hivatalban, és a japán egészségügyi szakember rasszista megjegyzéseket tett a munkatársainak, miután elmondta, a koronavírus térségbeli terjedése annak tudható be, hogy bizonyos országokban

A WHO több munkatársa szerint, Kaszai bizalmas információkat osztott meg a vakcinákról, hogy hazájának, Japánnak segítsen politikai előnyhöz jutnia. Beosztottai szerint az emiatt indított vizsgálatot is megpróbálta manipulálni. Az AP forrásai szerint Kaszait azt követően szabadságolták határozatlan időre, hogy a vizsgálat során a vádak egy része igazolást nyert.

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2022. augusztus 30. 12:18
Nem szeretnék antiszemita vádba keveredni, de vajon melyik az a faj, amelyik mételyezi, támadja az emberiség nagyobbik felét? Céljai eléréséhez minden eszközt igénybe vesz legyen az legális, vagy illegális. Nem válogat...
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2022. augusztus 30. 12:17
"A WHO több munkatársa szerint, Kaszai bizalmas információkat osztott meg a vakcinákról, hogy hazájának, Japánnak segítsen politikai előnyhöz jutnia" Mik lehettek ezek az információk?
Dénia
2022. augusztus 30. 12:15
"japán egészségügyi szakember rasszista megjegyzéseket tett a munkatársainak, miután elmondta, a koronavírus térségbeli terjedése annak tudható be, hogy bizonyos országokban nincs meg a kellő képesség, mert kulturálisan, fajilag, gazdaságilag és társadalmilag alacsonyabb rendűek”." Ehhez képest Afrikában volt a legkevesebb gond a coviddal, nem is volt gyakorlatilag. Pedig mindenki arra számított, hogy ott igazi dögvész lesz, pontosan azon logika mentén, mint a japán szakember. Nem is nagyon firtatták a járvány alatt, hogy Afrikával mi újság, miért nem tarol a covid. Egyszer egy kérdésre pont a WHO úgy válaszolt, hogy azért van, mert nem tesztelnek eleget :) Nem felejtem el. Gyakorlatilag elszólták magukat.
Karbantartó9
2022. augusztus 30. 11:58
Bárki, aki ilyesmi miatt felhördül és rasszizmust kiált, az nettó gondolat és véleménycenzúrát végez, azaz 100% náci, fasiszta, bolsevik szélsőséges! Abba kéne hagyni ezt az ostobaságot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!