Spanyol lap: Az EU újabb szankciókat készít elő Oroszország ellen

2022. július 19. 09:21

A csomag tartalmazza majd az aranyvásárlás tilalmát, de nem foglalja magában az orosz földgáz teljes embargóját.

2022. július 19. 09:21
null

Az ABC arról számolt be, hogy az Európai Unió immár a hetedik szankciós csomagot készíti elő Oroszországgal szemben. A csomag tartalmazza majd az aranyvásárlás tilalmát, de egyes tagállamok − különösen Magyarország − tiltakozása miatt nem foglalja magában az orosz földgáz teljes embargóját.

A cikk idézte a „populista magyar miniszterelnök” pénteki kijelentését, miszerint „eleinte azt hittem, hogy csak lábon lőttük magunkat, de most már látszik, hogy az európai gazdaság tüdőn lőtte magát, és ezért most levegőért kapkod”. Josep Borrell (az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője) hétfőn arról beszélt, hogy a szankciók és azok fenntartása a demokráciák számára „rezisztencia tesztet” jelentenek. Hozzátette: elég rezisztensnek kell lennünk, és továbbra is támogatnunk kell Ukrajnát, mert nincs más megoldás.

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2022. július 19. 15:03
Megérkeztünk már pár éve az igazi hatalom korába, csak libernyákék nem vették észre. Az első hatalom kora arról szólt, hogy ha nem csinálod amit mondunk, odamegyünk és szétbasszuk a szádat. Vagy csak odamegyünk kurvára megölünk mindenkit és einstand. Ez gyakorlatilag az angolszász világbirodalom kiépüléséig így volt, és ma is tud működni.. ja nem atomhatalomhoz nem lehet így bekopogni, mert a te szád lesz bibis. Aztán ezért kiépítették a gazdasági hatalmat, ha nem csinálod amit mondunk nincsen semmid, lefoglaljuk, kizárunk a fizetésből, csődbe viszünk. Nos kedves barátaim a gazdasági hatalom idén jött rá, hogy lófasz. Ügyes fiúk tekergethetik a tőzsdét, az árfolyamokat, a SWIFT rendszert, jöhet imf nyomtathatnak dollárt, aztán lehet gúvadó szemmel figyelni a csészeformát meg a gyertyát, meg a trendet. Az oroszokat kurvára nem verte le a szankcióhalmaz. Sőt! Az alapanyag birtoklásának kora jött el, az erő az atom miatt nem bevethető, a gazdasági hatalom meg nem érvényesíthető, mert nincsen hatalmuk fölöttük. Püff. Kína ha azt mondja nincsenek alkáli földfémek, nem lesz informatika, Oroszország ha azt mondja nincs gáz, Európa megbaszódhat a fagyott taknyában. Jó reggelt kívánok! Erőt egészséget a szankciókhoz!
Hangillat
2022. július 19. 14:39
A rezisztencia teszt eddigi eredménye az egyre torzabb demokrácia, az egyetlen megoldás, ami az egyetlen nem megoldás. Nyugatabbra most jön a csengőfrász helyett a csekk és fogyasztásmérő frász. Az új hidegháború a hideg háború nem tartósítja a demokráciát. A kikényszerített fegyver a gázfegyver: az oroszok nem töltenek csőre! EU+ rope= ezzel a kötéllel jő az 'önfelakasztás', Lenin nélkül?
airmax
2022. július 19. 14:21
Na Putyin aztán most megint lyól meg lesz szivatva... Ott retteg a hosszú asztala alatt... :)
Lajoss
2022. július 19. 13:35
..és Bástya et.hagyja ezt?! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!