Csaknem száz sikeres műtétet végezett el tíz nap alatt Bangladesben a magyar orvoscsoport

2022. május 25. 10:53

A Cselekvés Alapítvány 2010. óta szervez rendszeres plasztikai és helyreállító sebészeti missziókat Bangladesbe.

2022. május 25. 10:53
null

A 12 fős magyar önkéntes csapat főleg fejlődési rendellenességgel született gyermekeken és égési sérülteken tudott azonnali és helybeni ellátással segíteni az északnyugat-bangladesi Sirajganjban.  A Cselekvés Alapítvány missziójával egyidejűleg került megszervezésre a városban a Bangladesi Sebész Társaság szakmai kongresszusa, így a magyar orvosok előadásokat, illetve helyreállító és laparoszkópos sebészeti műtéti bemutatót is tarthattak az ottani kollégáik felkérésére.

A közhasznú, Magyarországon 2002. óta egészségügyi minőségjavító munkát végző – egészségügyi és szociális intézményeknek is folyamatosan segítő – Cselekvés Alapítvány 2010. óta szervez rendszeres plasztikai és helyreállító sebészeti missziókat Bangladesbe. A mostani alkalommal az ország egyik legszegényebb részében élők számára biztosította életminőségük jelentős javulását egyszerűbb és egészen összetett műtéteik elvégzésével.

Az alapítvány a humanitárius gyógyító munka során továbbra is nagy hangsúlyt fektet a tudomány és a hit egyensúlyára, ami az anyagi és lelki támogatással együtt nélkülözhetetlen a feszített munkatempójú missziókhoz és a további páciensek gyógyulását elősegítő nemzetközi tudástranszferhez.

Nyitókép: cselekves.org 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2022. május 25. 15:42
Gratulálok! Pataki és Csókay kibékultek már? Nagyon jó lenne.
Mandinka
2022. május 25. 13:12
Figyelemre méltó.
Senki Alfonz
2022. május 25. 12:50
Magyarok ott, szír agysebészek itt, szép ez a proletár internacionalizmus!!!
Solymos
2022. május 25. 12:25
Hajrá Magyarország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!