New Jersey-ben arra taníthatják a tízéveseket, hogy a pubertásblokkolók hasznosak lehetnek

2022. április 12. 18:07

És hogy napjában többször maszturbálni egészséges.

2022. április 12. 18:07
null

A New Jersey-i oktatási hivatal nemrég nyilvánosságra került egyik tanterve szerint az államban tanuló ötödikes diákoknak olyan videókat és tartalmakat közvetíthetnek a szexuális felvilágosítással kapcsolódó órákon, amik szerint a pubertásblokkoló gyógyszerek „elfogadható eszközök” a kamaszság „kezelésére”, és a „napi néhány” önkielégítés egészséges stresszoldó módszer lehet – írja a Fox Newsra hivatkozva a Daily Mail.

A tantervet egyelőre csak néhány iskolában tesztelik az államban. A lap szerint a „Minden a hormonokról szól” című tanóra keretében a diákoknak meg kell nézniük egy „Pubertáskor és transznemű ifjúság” című videót is, amiben elhangzik, hogy „Mindegy, hogy férfiként, nőként, queerként, vagy valami másként határozod meg magad, teljesen normális vagy, és sok olyan módszer van, amivel úgy lehet kezelni a kamaszodást, hogy egy izgalmas és szórakoztató időszak legyen, ne pedig ijesztő és stresszes”.

A tanóra keretében a gyerekeknek elmondják, hogy

amennyiben azt szeretnék, hogy több idejük legyen rájönni, milyen genderhez tartoznak, akkor nyugodtan beszéljenek egy szülővel, pszichológussal vagy orvossal.

A diákok megtudják, hogy néhány ilyen beszélgetés után esetleg egy endokrinológushoz irányítják őket, akik pubertásblokkolókat írhatnak fel azoknak, akik ezt szeretnék.

Egy másik órán a gyerekek azt tanulhatják meg, hogy napjában többször maszturbálni teljesen normális és egészséges dolog. A tananyag szerint az önkielégítés „a szexuális érzelmek kifejezésének fizikailag is biztonságos módja”. Az ehhez tartozó videón videón egy fiatal fiú látható, aki mind több és több zsebkendőt vesz ki a dobozból az ágyban fekve.

Az államban nagy felháborodást váltott ki az új tanterv, amit főleg a republikánusok elleneznek. New Jersey demokrata párti kormányzója azt mondta, hogy sokan ezt az alkalmat is csak arra használják fel, hogy tovább mélyítsék a társadalomban. „De ezt az »lmbtqia+-közösség« nevében mondom” – fogalmazott a politikus, aki arra is rámutatott, hogy az állam oktatási hivatala már két éve megszavazta, hogy ezek a témák bekerülnek a tantervbe.

Az egyik iskola azt nyilatkozta, hogy ezek a videók nem kötelező tananyagok, csupán olyan eszközök, amikhez a tanárok nyúlhatnak, ha úgy érzik megfelelőnek.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
scion
2022. április 13. 07:58
pontosítsunk: a négereket tanítják arra.
DoomGuy
2022. április 13. 06:31
De úgy látom, hogy ez csak a színesekre vonatkozik. Színes doki, szülő, gyerek... Elmebaj.
counter-revolution
2022. április 12. 23:13
Elszigetelt eset, álprobléma.
Akitlosz
2022. április 12. 21:08
"Az egyik iskola azt nyilatkozta, hogy ezek a videók nem kötelező tananyagok, csupán olyan eszközök, amikhez a tanárok nyúlhatnak, ha úgy érzik megfelelőnek." Nem kellene, nem szabadna ekkora befolyást adni a tanároknak a gyermekek nevelése felett. Attól függjön a gyerekek élete, hogy milyen tanárt mért rájuk a sors? Ez nagy felelőtlenség a társadalomtól, ha ezt így hagyja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!