Betiltotta a Twitter az éghajlatváltozásról megtévesztően kommunikáló hirdetéseket

2022. április 23. 10:22

A közösségi portál közölte: nem engedik megjelenni ezentúl azokat a hirdetményeket, amelyek „szembemennek a tudományos konszenzussal”.

2022. április 23. 10:22
null

Betiltotta a Twitter a Föld napja (április 22.) alkalmából az éghajlatváltozásról megtévesztően kommunikáló hirdetéseket.

A mikroblog-szolgáltató pénteken bejelentette: azért döntöttek a tilalom bevezetése mellett, mert felismerték, hogy a klímaváltozással kapcsolatos hamis információk terjesztése alááshatja a környezetvédelmi erőfeszítéseket.    

„Úgy véljük, a Twitter nem gyarapíthatja a vagyonát a klímaváltozást megkérdőjelező nézetek népszerűsítésével, a megtévesztő hirdetéseknek nem szabad elvonni a figyelmet a klímaválságról szóló fontos eszmecserékről” – magyarázta a vállalat közleményében.

A Twitter közölte: nem engedik megjelenni ezentúl azokat a hirdetményeket, amelyek „szembemennek a tudományos konszenzussal”.

Annak eldöntésére, hogy ez pontosan mely tartalmat érint majd, a cég az ENSZ klímaszakértőinek adatai alapján fog dönteni – tették hozzá.    

Az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testülete(IPCC) korábban megállapította, hogy „vitán felül” az emberi tevékenység okozza a globális felmelegedést. Átlagosan 1,1 Celsius-fokkal emelkedett az átlaghőmérséklet a fosszilis energiahordozók több mint 150 éve történő használata során, az iparosodás kora előtti időhöz képest. 2030-ra a felmelegedés akár az 1,5 vagy az 1,6 Celsius-fokot is elérheti, tíz évvel korábban, mint ahogy azt korábban becsülték az ENSZ adatai szerint.

(MTI)

Fotó: NIKOLAS KOKOVLIS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2022. április 24. 11:28
Szép, liberális szólás szabadság! Itt a Gondolatrendőrség előőrse!
budapesti
2022. április 23. 14:10
Az elmúlt jó fél évszázad globális felmelegedése nem kérdés. Az emberi tevékenység mint ok nagyon valószínű, lényegében már biztosra vehető. A további változás mértéke az, ami nagyon bizonytalan és vitatható. E téren hisztérikus magasságokba ível a méregzöld / ballib fantázia. Ez három különböző dolog. Az első kettőben valóban tudományos konszenzusról lehet beszélni, a harmadikat illetően korántsem. Ennek ellenére az első kettő tekintetében meglevő konszenzust igyekeznek rávetíteni a harmadik kérdésre is. Ez csalás, politikai demagógia. Lásd erről itt: http://keresztenyszocialis.blogspot.com/2021/07/a-zoldek-zoldsegeket-beszelnek-nos.html?view=magazine és itt http://keresztenyszocialis.blogspot.com/2022/02/milyen-lenne-egy-valoban-eszszeru.html?view=magazine
123321
2022. április 23. 14:07
Anno Einstein is szembement a tudományos konszenzussal.
Vermacska
2022. április 23. 13:03
Az azbeszt nagyon jó anyag! A rádium feldobja a napját. Az ólom kiváló szépítőszer. A cigarettázás nem okoz rákot. stb... Ezek mind tudományos konszenzusok voltak. Anno.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!