Vasárnap is meghiúsult a menekültek kimenekítése Mariupolból

2022. március 06. 15:13

A tervezett kimenekítést a humanitárius folyosókon a folytatódó támadás miatt leállították.

2022. március 06. 15:13

Szombat után vasárnap is meghiúsult a lakosok kimenekítése az ostrom alatt lévő dél-ukrajnai Mariupolból az orosz erők tüzérségi támadása miatt – közölte az ukrán belügyminiszter tanácsadója.

Anton Herascsenko a Telegram üzenetküldő alkalmazásban közölte, hogy a tervezett kimenekítést a humanitárius folyosókon a folytatódó támadás miatt leállították. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vasárnap közölte, hogy az orosz erők Grad rakétavetőkből indított rakétákkal lőtték a harkivi Fizikai és Technológiai Intézetet, ahol sugárzó anyag és reaktor is van.Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetében ismételten kérte, hogy külföldi támogatói hozzanak létre berepülési tilalmi övezetet Ukrajna felett.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lofejazagyban
2022. március 06. 18:53
az oroszok szerint a tegnapi helyzet https://s11.stc.yc.kpcdn.net/share/i/4/2316780/wr-750.webp
2xli
2022. március 06. 17:32
Semmi. Két külön hír egy cikkben.
fintaj
2022. március 06. 17:11
Úgy tudom Mariupol nem Harkiv külvárosa, akkor mi köze a harkivi harcicselekményeknek a humanitárius kimenekítéshez?
csombor
2022. március 06. 17:04
Mariupol orosz többségű város, a donyeckiek felszabadították még a legelején és akkor Porosenkonak zseniális ötlete támadt, a Kijevben randalírozó fasiszta ultranacionalista (a II. Vh.-ban 5-6 millió embert legyilkolt banderisták vállalt utódai, fasiszta jelképekkel és tetoválásokkal), jelenléte nagyon kínos volt a "demokratikus" fővárosban. Ezredet szerveztek, besorozták a hadseregbe és elküldték elfoglalni Mariupolt. Megtették. Tudják, hogy ők az egyike azoknak, akiktől "fasisztamentesíteni" akarja Putyin Ukrajnát és nekik nem lesz kegyelem a több ezer orosz legyilkolásáért Donbaszban. A civilek, főleg oroszok, akikre nem lőnek az oroszok, de az Azov nem is fogja kiengedni őket, mert a puszta életük függ tőle.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!