Feltörte az orosz jegybank központi rendszerét az Anonymus hackercsoport

2022. március 24. 16:37

Bizalmas adatok szivároghattak ki.

2022. március 24. 16:37
null

Az Anonymous hackercsoport azt állítja, hogy sikerült feltörniük a jegybank funkcióját is ellátó Orosz Központi Bank belső rendszerét – írja az Index a hackercsoport Twitter-fiókján közzétett bejegyzésre hivatkozva.

Azt írták, hogy 48 órán órán belül több mint 35 ezer fájlt fognak nyilvánosságra hozni,

ezek közt olyanok is lesznek, amelyek a jegybank titkos egyezségeit hozzák majd napvilágra.

 

Az Anonymous már a háború kezdete óta hajt végre támadásokat az orosz kormányszervek ellen. Sőt néhány napja már a Nestlé oldalát is feltörték amiatt, hogy a nyugati cég a háború ellenére is Oroszországban maradt. A „támadás” után nemsokkal a cégcsoport bejelentette, hogy kivonulnak az országból – emlékeztet a portál.

A hackercsoport bejegyzésében arra is ígéretet tett, hogy

a közeljövőben hasonló akciókat hajtanak végre ugyanezen okból  az Auchan, a Decathlon és a Leroy Merlin ellen is

– olvasható a cikkben.

Nyitókép: LEX VAN LIESHOUT FOTOGRAFIE / ANP MAG / ANP VIA AFP

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alaric
2022. március 28. 12:22
A Mandiner eddig még nem hozta le a hírt, hogy egyemek közt az ő szerverét is feltörték (vö. https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/03/politikai-tamadas-ert-jobboldali-lapokat-kevesebb-mint-egy-hettel-a-valasztasok-elott). Mostanra helyreállították a Mandiner-oldalt, de sem a történtekre nem utalnak, sem arra, hogy a regisztrált olvasók adatai biztonságban tudhatók-e. Nem akarok senkit sem riogatni, de ne lepődjünk meg, ha az elkövetkező időkben szokatlan dolgokat észlelünk a kibertérben, és nemcsak itt. A gyanús emaileket nem megnyitni, az ostoba vagy ellenséges telefonhívásoknak nem bedőlni és a számítógépek létfontosságú adatait sürgősen háttértárra lementeni! Lehet, hogy nem fog történni semmi - bár úgy lenne! -, de az óvatosság nem árt. A Mandiner pedig szíveskedjék közleményben értesíteni a lap olvasóit a fejleményekről és az esetleges veszélyekről. Biztonságos netezést mindenkinek (még a trolljainknak is)!
foldizs
2022. március 25. 10:23
Ilyenkor hol van a Fancy Bear meg a többi orosz állami hekkerek?
Almassy
2022. március 24. 19:53
A hacker csoport nem tudta megkülönböztetni a "honey jug"-et a "black ice"-tól...
Almassy
2022. március 24. 19:50
Most már értem, hogy egyes cégek miért állnak ki az LMBTQ lobby mellett... Ha nem állnának ki, akkor kitörlik őket az internetről. Liberális demokrácia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!