Spanyol lap: a magyarok a szomszédos országok területeire ácsingóznak

2022. március 09. 09:10

Összességében az ABC nevű lap arra jut, hogy Orbán „nacionalizmusa” azért elmarad Putyin „imperializmusától”.

2022. március 09. 09:10
null

Az ABC áttekintést közölt arról, hogy Európa különböző országaiban milyen függetlenségi törekvések vannak jelen. A Magyarországról szóló rész megállapította, hogy a Pew Research Center kutatásában a megkérdezettek közül hazánkban voltak a legnagyobb arányban azok (67 százalék), akik szerint „a szomszédos államok bizonyos részeinek Magyarország határain belül kellene lennie”.

Ez a bizonyos Nagy-Magyarország a jelenleg szlovák és román államhoz tartozó részeket érintene,

írják, amelyek történelmileg és kulturálisan egységesek.

A székelyföldi magyarok autonóm területet követelnek Romániában, írják, a szerbiai magyarok pedig a Vajdaság Magyarországhoz csatolását várják. Ugyanakkor hozzátették: Orbán Viktor „nacionalizmusa” messze elmarad Putyin „imperialista” törekvésétől. Annak ellenére, írják, hogy Orbán „az orosz elnökhöz legközelebb álló európai vezető”, NATO-beli és uniós szövetségeseivel együtt elítélte az orosz inváziót. Nem küld fegyvereket a kijevi kormánynak, de humanitárius segítséget igen, illetve befogadja a szomszédjából érkező menekülteket. Eddig mintegy 200 ezer ukrajnai menekült érkezett Magyarországra, és ezzel Lengyelország után a második legnagyobb létszámot fogadta hazánk.

Kép forrása: Wikipédia

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belatoth
2022. március 11. 07:43
.
pragmatika
2022. március 10. 18:09
"Persze hogy nekünk hiányoznak a területeink. Persze hogy nekünk fáj a legjobban." Amúgy nincs a földön olyan ország, amelyikkel ne lehetne hasonlót megtenni. Kezdjük mindjárt az USA-val. Egyszer csak hopp, elveszítenék Újmexikót, meg Kaliforniát, mivelhogy azok valamikor Mexikóhoz tartoztak, és most is sok ott a latino. Vagy a spanyolok Katalónia Baszkföld, (Esetleg Andalúzia is befigyelne) Vagy Anglia, az Északír területekkel Skóciával, Velsszel. Más országok sz.ros néhány négyzetkilométeres szigetekért ölik egymást. És mi fogjuk be a pofánkat, amikor a magyarság harmada került idegen ország fennhatósága alá ? Ahol aztán diszkriminatívan bántak velük ? Kitelepítések betelepítések, a nemzetiségi összetétel erőszakos megváltoztatása nyelvtörvények stb. Hülyébbnél hülyébbre átkeresztelt helységnevek, stb. A tótok jobban jártak volna szerintem ha meghagyják Pozsonyt az eredeti nevén, és nem bratiszlaváznak. Odamegy egy Francia turista, aztán szétröhögi magát. Mondjuk az amik korrektek voltak ilyen szempontból. San Diego, Los Angeles, San Francisco, maradtak az eredeti nevükön sok más spanyol földrajzi névvel együtt.
Banya05
2022. március 10. 11:50
Így van! "Nevelni a tanárokat, akik nevelik a gyerekeket!" Ezt a feladatot, a - reményeim szerint most áprilisban megválasztott- újabb Orbán kormánynak nagyon komolyan kell venni. Igen, a fizetésük fontos, életpálya modell, stb., de ugyanakkor fontos az is, hogy akik most, és ezután tanulnak tanárnak, a szakmájukat hivatásuknak tekintsék, ne pénzkeresetnek.
Lmcwelt
2022. március 10. 01:28
Az nem tűnik fel a spanyol lapnak hogy Magyarország jelenlegi mérete azért akkora mert 1918-ban a szomszédos országok sikeresen elácsingózták területének 2/3-át?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!