Márki-Zay Indiába küldené szemműtétre a magyarokat

2022. január 20. 12:48

Videón beszél az amerikai mintára épülő, egészségüggyel kapcsolatos elképzeléseiről a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

2022. január 20. 12:48
null

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt hónapokban többször is kifejtette, szerinte hogyan alakíthatnák át a magyar egészségügyet. Márki-Zay korábban az Amerikai Egyesült Államokban működő rendszer előnyeit sorolta, amelyet saját példáján keresztül ismer és ami szerinte „Magyarországon is működne”. Erről bővebben itt olvashat.

„Adok egy repülőjegyet, menjen el Indiába”

Egy december 15-én tartott fórumon azonban érdekes okfejtésbe kezdett a téma kapcsán: „vannak olyan speciális kezelések, amit önök nem akarják, hogy Makóra vigyék önöket. Az amerikaiak a szemműtétek bizonyos fajtájára, ami a zöldhályoghoz hasonlóan nagyon ritka szembetegségek, inkább

– hozta fel az amerikai példát Márki-Zay Péter az eseményen.

„Az amerikaiak nem láttak ilyen betegséget évtizedek óta” – folytatta okfejtését az egyesült baloldal jelöltje, majd hozzátette: „Most, ha ott kezd el babrálni a szikével valakinek a szemébe azért, hogy hát most »én nem emlékszem, tíz éve nem csináltam ilyet, de megpróbáljuk«.

Én azt gondolom például, ha már szemészetet mondtam, a legtöbb szemészeti beavatkozás az nem egy sürgősségi beavatkozás, menjenek oda, ahol a profik vannak”

– zárta gondolatmenetét Márki-Zay Péter.

Az ominózus okfejtést megtekintheti alább:

***

Márki-Zay érve a fizetős egészségügy mellett: akár fűszoknyás lányok szolgálhatnak fel mohitót

Ha valakinek fedezi biztosítása, akár fűszoknyás lányokkal is koktélozhat, miközben egy-egy vizsgálatra vár – próbálta érzékeltetni a privatizált egészségügy előnyeit a baloldal miniszterelnök-jelöltje. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 243 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulszek
2022. január 24. 00:13
Húsz évvel ezelőtt még azt gondoltam hogy a sok hülye miatt van a globális felmelegedés. De végülis ha minden orvosi beavatkozáshoz ma már vagy a páciens, vagy az eszközök körbe kell utazzák a Földet, ... hmm, nem is volt az olyan rossz kiindulópont....
lendvaiildiko
2022. január 22. 17:02
Szemészhez mezítláb ment Gandhi, Hályogot operáltat Indiában Jancsi, Pista, Bandi.
Pierre
2022. január 22. 11:29
termeszetesen ez is fake-news. Minden nap bemond egyet MZ-rol a ner-moslek propaganda.
Harcostankos
2022. január 21. 10:50
Bocsánat, de ennyire hülye nem lehet valaki.......de ezek szerint igen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!