Horvátország történetének legnagyobb drogszállítmányát fogták el Dubrovniknál

2022. január 11. 16:27

A horvát hatóságok 220 kiló heroint és 62 kiló kokaint foglaltak le 17 millió euró értékben a Neretva torkolata előtt fekvő plocei kikötőben, egy Irakból és egy Kolumbiából érkezett konténerszállítón – közölte kedden a Dubrovnik-Neretva megyei rendőrség.

2022. január 11. 16:27
null

Zoran Tikvica, a bűnügyi rendőrség vezetője elmondta: a lefoglalt heroint a nyugat-európai piacra szánták, és Horvátország történetének legnagyobb heroinfogását hajtották végre. Az Irakból érkező hajó konténereiben nyolcvan, 250-300 kilós ólomlemezt fedeztek fel, amelynek felében 296 csomag heroint találtak.    

Ez a Dubrovnik-Neretva megyei rendőrkapitányság intenzív munkájának és együttműködésének eredménye a vámigazgatási szervekkel és más intézményekkel – mondta Tikvica, hozzátéve, hogy mindez annak az operatív akciónak a folytatása, amelynek során a tavalyi év első hat hónapjában 700 kiló kokaint foglaltak le, két bűnszervezetet számoltak fel és több személy ellen indítottak eljárást.    

A kokainra egy Kolumbiából érkezett hajón bukkantak, a hajó fenekére erősített fémdobozban, amelyet 16 méter mélyen a víz felszíne alatt búvárok fedeztek fel.    

Ivan Pavlicevic rendőrfőkapitány a sajtótájékoztatón elmondta: egy ömlesztett árut szállító, több mint 220 méter hosszú és 30 méter széles, futballpálya nagyságú hajóról van szó. „Ez új hajó a kolumbiai csendes-óceáni kikötőben, és először járt Plocében” – mutatott rá a rendőrfőkapitány. Kiemelte: az elmúlt tíz évben kilencezerszer foglaltak le drogot a plocei kikötőben. Korábban rekordmennyiségben kokaint, most pedig rekordmennyiségben heroint fogtak el – fogalmazott.

(MTI)

Fotó: CHRISTIAN CHARISIUS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csakirok
2022. január 12. 07:47
Escobar szelleme még itt lebeg. Európában is... Dícsértessék mindörökké
kozmosz
2022. január 11. 23:03
Ez mi, amit a markában tart?
nempolitizálok
2022. január 11. 16:46
Az itteni libernyák egy darabig csak porcukrot szívhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!