Kenderolajjal átitatott, ehető jegyet árul a berlini közlekedési vállalat

2021. december 14. 10:37

Ezzel az új marketingkampánnyal tesztelik a kender társadalmi elfogadottságát.

2021. december 14. 10:37
null

A berlini tömegközlekedési vállalat (BVG) egy december 17-ig megvásárolható, úgynevezett „kenderjegyet” kínál utasainak – olvasható a 444.hu cikkében. A lap szerint bár ez tudományosan nem bizonyított, a kenderolajnak állítólag nyugtató hatása van. Azt írják:

a 24 óráig felhasználható kenderjegy ehető papírból készült, és kenderolajjal itatták át.

A BVG hangsúlyozta, hogy a jegynek nincs bódító hatása, mert az olajat a kannabusz magjából nyerik ki, a magok pedig a virágokkal ellentétben nem tartalmaznak olyan bódító hatású anyagokat, mint a THC vagy a CBD. Vagyis a kenderolajos jegy teljesen ártalmatlan az egészségre és teljesen legális, mert ugyanolyan „ártalmatlan, mint a napraforgó-, a tökmag- vagy az olívaolaj”.

Nyitókép: YouTube

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2021. december 15. 10:26
Fel kell jelenteni a berlini közlekedési vállalatot, amiért a jegyautomaták nem felelnek meg az élelmiszeripari előírásoknak.
borsika
2021. december 15. 06:32
Nagyon ötletes. Az ellenőrök egy bilivel fogják a jegyet kérni.
berteve
2021. december 14. 18:19
Pont, hogy nem a CBD-től lesz valaki kannabiszfogyasztó. Ráadásul a CBD és THC 'együtt jár' ugyanabból a növényből származik. A kannabisz legalizációjával egyébként mérséklődött és ellenőrzötté vált a szerhasználat. Persze, ehhez kéne fejlett egészségügyi rendszer és fogyasztói kultúra ami nálunk még nem opció. De a kannabisz messze van a keménydrogoktól, amik beépülnek az élettani és anyagcsere-folyamatokba, életminőséget is súlyosan negatív irányba befolyásolják. Tehát nem állja meg a helyét ez a lépcsőzetes érvelés.
Akitlosz
2021. december 14. 17:24
"Kenderolajjal átitatott, ehető jegyet árul a berlini közlekedési vállalat" Az mire jó? Hogy aki azt akarja, hogy megbüntessék gyorsan meg tudja enni a jegyét, amíg odaér az ellenőr?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!