Műkarba akarta beadatni az oltást egy olasz férfi

2021. december 03. 16:17

Több száz eurót fizetett a szilikonból készült műkarért, most vádemelés vár a férfira.

2021. december 03. 16:17
null

Csalás miatt vonják felelősségre azt az olasz férfit, aki egy műkarba akarta beadatni a koronavírus elleni védőoltást – írja a Guardian. Az oltásellenes férfi több száz eurót fizetett a szilikonból készült műkarért.

Az eset egy Biella nevű városban történt egy héttel azután, hogy Olaszországban bejelentették: a színházakba, mozikba, múzeumokba, sportlétesítményekbe is csak oltottak léphetnek be, valamint oltási igazolás szükséges a bárok és éttermek belső termeiben történő asztali fogyasztáshoz is. Az 50 éves férfi beoltása előtt az egészségügyi dolgozónak tűnt fel, hogy valami nem stimmel. A kar színe lett gyanús neki, úgyhogy megkérte a férfit, hogy vegye le az ingét, aki ekkor arra kérte az oltóorvost, hogy tegyen úgy, mintha nem látott volna semmi különlegeset.

A férfi az esetet követően bíróság előtt felelhet tettéért.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Pascal Bachelet / BSIP via AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonvitéz
2021. december 05. 03:20
Nem erről van szó. De nekem középkorú egészséges férfinak miért kellene beoltatnom magam? Nem egy családtagom, ismerősöm átesett a fertőzésen. Némelyik megszenvedett vele, de semmi több. Soha nem állítottam olyat, hogy akinél nagyobb kockázatot jelent a covid, ne oltassa magát! De nem ohajtok részt venni ebben az "Oltsuk át az egész világot, mert akkor legyozzuk a koronavirust?" c. programban. Szó se róla, hallottam róla, hogy egészséges 40eseket, 50eseket is elvitt a covid, de hallottam ugyanilyen embereket gyanús módon meghalni az oltás után nem sokkal. Szóval 1-1. Én az oltottak dühét nem értem, amit az oltatlanok iránt éreznek. Hiszen ők már védettek, az oltatlanok nem árthatnak nekik! Most akkor őket okoljuk azért, mert újabb és újabb hullámok indulnak a világ különböző pontjairól? Most minden variáns elindulásánál 9 millió embernek el kellene zarandokolni az oltópontra a szurit megkapni? És aki nem megy, az a gyalázatos szemét, aki miatt terjed a vírus? Akkor a hollandoknál pl mi a helyzet?
masikhozzaszolo
2021. december 03. 20:27
1. Beadom a másik karba, vagy valami igazi bőrszínű alkatrészbe. 2. Igen, értettem, nem láttam semmit. Mehet. 3. Jónapot, isten áldja!
simonvitéz
2021. december 03. 18:07
Szegény ember!
Akitlosz
2021. december 03. 17:35
Ötletes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!