Katedrálisban, miseruhákkal rendeztek divatbemutatót Belgiumban (VIDEÓ)

2021. november 17. 17:05

A történelmi jelentőségű liturgikus öltözeteket önkéntes modellek mutatták be.

2021. november 17. 17:05
null

Nem mindennapi divatbemutatót tartottak egy belga katedrálisban: a kifutón különféle liturgikus öltözeteket láthattak az érdeklődők – számolt be a DW News hírére hivatkozva a 777blog. A katedrális ezzel az eseménnyel szerette volna felhívni a figyelmet történelmi gyűjteményükre.

A tournai-i katedrálisban különleges divatbemutatóra került sor november 10-én. Ötven éve először nyílt lehetősége a szélesebb nyilvánosságnak arra, hogy megtekintsék a katedrális gazdag gyűjteményét – állította Michel-Amand Jacques katedrális-történész.

A 30 miseruhát felvonultató bemutató egyes darabjai között volt, amelyik a 17. századból származott. 

„Úgy éreztük, szégyen, hogy a szélesebb nyilvánosság nem láthatja többé ezeket a ruhákat” – nyilatkozta a DW Newsnak Rudy Opsomer szervező. 

A miseruhákat kizárólag papok hordhatják, így ahhoz, hogy az önkéntes modellek viselhessék a történelmi darabokat, különleges püspöki engedélyt kellett kérniük a szervezőknek. Az eseményt, amelyen a 17. századtól egészen a 21. századig mutattak be miseruhákat, közel százan tekintették meg. A katedrális legrégebbi darabjai egészen a 15. századból származnak, azonban ezeket a darabokat nem mutatták be, mivel túl sérülékenyek. 

(777blog)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. november 17. 22:58
Láthatóan jó hideg van a templomban, nincs padlófűtés, mint a magyar kormány által felújított zsinagógákban.
Járványfigyelő
2021. november 17. 19:11
Egyszerű Fellini-koppintás..
vastaps
2021. november 17. 18:18
...buzik.
Dr. Greta Grünberg
2021. november 17. 18:07
Csodálatos, glamúros cuccok. A Lajtán innen mikor lesz kapható? Ezekben még egy téli prájdot is szívesen lenyomnék, pedig inkább a meleget szeretem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!