Nem ad kávét és süteményt a beoltottaknak egy osztrák vendéglátóhely

2021. augusztus 13. 12:58

A helyi polgármester megmosolyogtatónak tartja a kezdeményezést. 

2021. augusztus 13. 12:58
null

Az idilli osztrák nyaralóhely, a Wolfgang-tó melletti Strobl település bizarr módon került az elmúlt napokban az ausztriai hírekbe – írja az Index. A település egyik biobolttal is rendelkező vendéglátó egysége nem hajlandó a koronavírus elleni oltást felvett látogatóit kiszolgálni, a kávé és sütemény csak az oltással nem rendelkező vendégeinek jár – hívta fel blogjában a figyelmet a jelenségre Kovács Balázs Ausztriában élő turisztikai szakértő, hivatkozva az ORF-re.

A helyi polgármester, Josef Weikinger megmosolyogtatónak tartja a kezdeményezést. A városvezető nem tulajdonít nagy jelentőséget a dolognak, a demokrácia a vitákról és a konszenzusról szól szerinte. A Wolfgang-tó régió turisztikai egyesülete ugyanakkor elítéli a lépést.

Ausztriában május 17-től nyithattak újra a vendéglátóhelyek, amelyeket a mai napig szigorúan csak az úgynevezett 3G szabály alapján, „zöld útlevéllel” lehet igénybe venni. A zöld passzushoz igazolást az kaphat, aki a gyógyult, oltott vagy tesztelt (3G) státusz valamelyikével rendelkezik – emlékeztet az Index.

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: MTVA/Bizományosi: Lehotka László

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizálok
2021. augusztus 14. 21:50
Oda kell menni, be vagyok oltva, de buzi zsidó vagyok és rád uszítom az összes libernyákot, ha nem szolgálsz ki.
Abiondi
2021. augusztus 14. 10:37
Nagy ötlet! Itthon a bp.-i hajléktalanokra kellene alkalmazni! Se pia, se cigi egyetlenegy boltból se!
masikhozzaszolo
2021. augusztus 14. 09:42
Hú, otthon hagytam az oltási igazolványt. Na, iszok egy kávét péksüteménnyel, hogy lenyugodjak. Ha csak így nem?
kergeller
2021. augusztus 14. 08:16
nyilvan nincs masik kavezo es sutemenyes a kornyeken. egyebkent meg megker, hogy mutassam meg valoban nincsen oltast igazolo kartyam? ennyire hulye egy osztrak se lehet... harmadszor ez nem hatranyos megkulonboztetes?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!