A helyi Iszlám állam magára vállalta a kabuli reptéren a robbantást, de kik is ők valójában?

2021. augusztus 27. 07:43

Az Iszlám Állam Horaszán Tartománya (ISIS-K), a terrorszervezet Afganisztánban és Pakisztánban aktív alcsoportja szerint a tálibok sem elég radikálisak.

2021. augusztus 27. 07:43
null

A terrorcselekmény kapcsán, amelyben 13 amerikai katona, illetve sajtóértesülések szerint 90 civil lelte halálát, a BBC írt összefoglaló cikket. Ebben bemutatják a támadást végrehajtó ISIS-K-t is. amely szerintük a legszélsőségesebb és legerőszakosabb az afganisztáni dzsihadista csoportok közül. Mind az afgán, mind a pakisztáni dzsihadisták közül toboroznak, különösen

olyan tálibokat, akik a saját szervezetüket sem találják elég radikálisnak.

Az ISIS-K korábban a lehető legszörnyűbb bűntetteket vállalta magára: leányiskolákat, kórházakat céloztak meg, állítólag egy szülészeti osztályt is, ahol a terhes nőket és ápolóikat is hideg vérrel agyonlőtték.

A tálibokkal ellentétben az ISIS-K a globális Iszlám Állam része, amely a nyugati, nemzetközi és humanitárius célpontok ellen is támadásokat hajt végre.

Nyitókép: BBC

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. augusztus 27. 09:36
Kik ezek a terroristák ? Iszlamisták, akik között nagyon kevés az olyan aki képes békességben élni. Ezek az elveik miatt is nem félnek a haláltól mert ha igazhitüt ölnek a mennybe mennek stb. Ilyenekkel élni egyszerűen nem lehet békességben ! De egy tény, amíg a yenkik ott voltak, legalább ilyenek ilyen formában nem nagyon voltak. Most, hogy a banditák bevonultak, nincsenek törvények csak a fegyveresek az utcákon. Ezek képtelenek lesznek egy országot vezetni, káosz lesz és folyamatos zavargások. A világ más lesz, és ha nem tesznek a nagy hatalmak valami okosat, akkor előbb-utóbb eljön a III. világ háború !
states
2021. augusztus 27. 08:59
Libernyáknáci.
monuskaroly
2021. augusztus 27. 08:32
Igaz. Ha a tálibok tényleg komolyan gondolják amiket eddig nyilatkoztak, akkor ezeket ki kell irtaniuk onnan, mert a káosz nekik sem jó. Nem lesz egyszerű.
fintaj
2021. augusztus 27. 08:27
A lehető leggyorsabban befejezni az afganisztáni kivonulást! A muszlim vallási irányzatok harcától a nyugatnak távol kell tartani magát, a fegyverkereskedelmet beszüntetni! A tálibok most érdekeltek afganisztán újjá szervezésében, ezért hagyni kell, a riválisaikkal a harcot vívják meg ők!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!