Felfüggesztik az USA-ban a Johnson & Johnson vakcinájának használatát

2021. április 13. 16:14

A döntés hátterében a nagyon ritka vérrögképződés miatti aggodalmak állnak.

2021. április 13. 16:14
null

Az amerikai egészségügyi hatóságok a Johnson & Johnson koronavírus elleni vakcina használatának azonnali felfüggesztését javasolják – írja a Deutsche Welle.

Az Egyesült Államok Élelmiszer‑ és Gyógyszerfelügyelete (FDA) keddi közleménye szerint a beadást követő két hétben hat személynél jelentkezett ritka vérrögképződés. Ezért az ország járványügyi hivatalának (CDC) véleményével összhangban lévő bejelentés alapján fel fogják függeszteni az államokban az oltás alkalmazását. A CDC tanácsadói testülete szerdán ülésezik, itt vitatják majd meg a hat esetet.

A vérrögképződéses esetek miatt az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is vizsgálatot folytat.

Nyitókép: Justin Tallis / AFP

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2021. április 14. 08:50
Ahhoz képest, hogy a kínai vakcinán rugóznak, haláleseteket az EMA által bevizsgált oltóanyagok nyomán vélnek felfedezni.
zsiráf
2021. április 13. 19:44
Az FDA nem függesztette fel a készítményt, jelenleg is van engedélye, az FDA Center for Biologics Evaluation and Research kiadott egy közleményt, hogy vizsgáljál és amíg az nem fejeződik be, szünetet javasolnak a készítmény használatában. A felfüggesztés azt jelentené, hogy bevonják az ideiglenes fgh -i engedélyt, de erről szó nincs. https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/joint-cdc-and-fda-statement-johnson-johnson-covid-19-vaccine
Sumi
2021. április 13. 19:40
"mindegyikük 18 és 48 év közötti nő volt"
lemez
2021. április 13. 19:32
Ma kaptam egy telefont,hogy hallgassam meg.Ez a lényeg hirpoltár,elkezdte mondani,tudom e,hogy a világon egyedúl Magyarországon haltak meg legtóbben koronavirusban.Tudom hogy ez a lényeg bószméék külfóldról irányitott médiahekkje,de ez azért túlzás.Most mindenkit felhivnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!